Eerste Aberson G-voetbaltoernooi bij VSW

| 09-08-2010

Voetbalvereniging VSW uit Windesheim organiseert zaterdag 28 augustus, in samenwerking met Frion, voor de eerste keer het Aberson G-voetbaltoernooi. Met dit regionale toernooi wil VSW de gehandicaptensport - in het bijzonder G-voetbal - een warm hart toedragen en een steviger fundament leggen onder deze sport binnen VSW en daar buiten.

Vorig seizoen (2009-2010) is VSW gestart met een G-elftal. Net als het toernooi is ook dit elftal opgezet in samenwerking met het Zwolse Frion, een regionale organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Het G-voetbal heeft in het eerste jaar bij VSW zoveel positieve reacties opgeleverd en enorm veel mensen enthousiast gemaakt, dat zowel VSW als Frion de wens heeft uitgesproken om in de toekomst meer activiteiten rond het G-voetbal te organiseren. Eén van die activiteiten betreft dus het organiseren van een jaarlijks regionaal G-voetbaltoernooi.

Maximaal zestien teams uit de regio zullen op zaterdag 28 augustus de sportieve strijd met elkaar aan gaan. De dag wordt onder andere omlijst door diverse artiesten, een springkussen, een verloting en een rad van avontuur. Aan het einde van de dag hoopt VSW op basis van al deze activiteiten het G-elftal een mooi bedrag te kunnen overhandigen, waarmee zij sportief een nieuwe stap voorwaarts kunnen maken. Het toernooi begint zaterdag 28 augustus om 9.30 uur op sportpark De Bosrand in Windesheim en is rond 16.00 uur afgelopen.

Voetbal, VSW, G-voetbal, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws