‘Een eer dat zij hier de eerste bal gooit’

| 21-04-2013

“Het is een eer dat zij hier de eerste bal gooit”, zegt voorzitter Jan Egbertsen van honk- en softbalvereniging Blue Hawks zondag tijdens zijn openingstoespraak. Hij doelde daarmee op Antal Roos. Vorig jaar nam zij met het vrouwen honkbalteam deel aan het wereldkampioenschap. Zondag luidde Roos het nieuwe seizoen in voor het Zwolse Blue Hawks. Ze deed dat in aanwezigheid van wethouder René de Heer.

Het was druk op het complex van de enige honk- en softbalvereniging van Zwolle. Op het sportpark in Holtenbroek hadden veel mensen zich verzameld om de ceremoniële eerste pitch van Antal Roos te kunnen zien. Onder hen ook wethouder René de Heer. Hij was op uitnodiging van Blue Hawks aanwezig en woonde de honk- en softbalwedstrijden die zondag werden gespeeld bij. “Mooi seizoen!”, twittert De Heer vanaf de zijlijn. Bij voorzitter Jan Egbertsen gingen voorafgaand aan de ceremoniële eerste bal de gedachten nog even terug naar het mooie seizoen van vorig jaar. Toen werden alle honkbalteams van Blue Hawks kampioen. Een unieke prestatie voor de bloeiende vereniging.

Egbertsen vertelde in zijn openingstoespraak vereerd te zijn met de aanwezigheid van Antal Roos. Niet in de minste plaats omdat Roos haar carrière op zeer jonge leeftijd was begonnen bij Blue Hawks. Met de Zwolse club behaalde zij meerdere kampioenschappen, waarna ze verhuisde naar Amsterdam om daar haar honk- en softbalcarrière voort te zetten. Die carrière bracht haar vorig jaar zelfs in het Nederlands vrouwen honkbalteam. In Canada sloeg de Zwolse haar team op het wereldkampioenschap naar een sensationele zege op het sterke Cuba.

Bij haar terugkeer op de Zwolse velden mocht Roos ditmaal met één pitch het nieuwe seizoen officieel inluiden, een traditie in het internationale honk- en softbal. Na de openingshandeling was het de beurt aan de honkbal- en softbalteams van Blue Hawks. De honkballers wonnen overtuigend van High Tech Hitters uit Enschede. Het softbalteam liep een overwinning mis. De vrouwen van Drachten Diamonds waren een maatje te groot. Getreurd werd daar niet om bij de Zwolse vereniging. Het dames softbalteam is één van de nieuwe teams binnen de club, waarmee het totaal aantal teams nu op acht is gekomen. Voor de softbalsters was het nog maar hun tweede wedstrijd ooit. Zij zijn in ieder geval het seizoen begonnen in de wetenschap dat dromen werkelijkheid kunnen worden. Dat heeft de voormalige Blue Hawk Antal Roos de speelsters wel laten zien.

De volgende belangrijke dag voor Blue Hawks is zaterdag 25 mei. De club houdt dan haar jaarlijkse open dag. Met ondersteuning van diverse leden uit de kampioensteams kunnen geïnteresseerden dan kennismaken met honkbal en softbal.

Blue Hawks, Honkbal, Softbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws