DuursportLab Zwolle start met Bikefitting

| 29-06-2017

DuursportLab Zwolle start per 1 juli met Bikefitting. “Met onze nieuwe apparatuur kunnen wij iedereen zo perfect mogelijk op de fiets zetten”, vertelt Maarten de Waart, die benadrukt dat de Bikefitting van DuursportLab geschikt is voor elk niveau. “Of je nu een meting wilt voor de mtb, race-, triatlon- of crossfiets, het kan allemaal. Voor elk type fietser - beginner, toerfietser en wedstrijdfietser - is er een meting beschikbaar.”

“Met de Bikefitting zetten wij je zo perfect mogelijk op de fiets, met als doel om fiets-gerelateerde klachten te verhelpen én te voorkomen. En daarnaast analyseren we de trapefficiëntie. Zo krijg je de tools in handen om weer een volgende stap te maken en nog harder te fietsen. Het is geen garantie, maar wel een goede stap naar meer fietscomfort”, aldus De Waart, die het proces van de Bikefitting graag beschrijft. “We vullen allereerst het intake-formulier in en gaan daarna aan de slag. Op basis van de lichaamsmaten wordt gekeken welke afstelling het beste bij jou past. Op de fitbike kun je vervolgens zelf ervaren hoe jouw lichaam functioneert bij de uitgekomen waarden. Daarnaast perfectioneren wij - indien nodig - de houding.”

Met behulp van de pedaal-analyse wordt er daarna nog dieper ingegaan op eventuele verschillen tussen links en rechts en wordt de effectiviteit van de traptechniek bekeken. “Dit alles kan vergeleken worden met de afstelling van jouw eigen fiets, zodat jouw huidige fiets beter kan worden afgesteld. Al is het natuurlijk ook mogelijk om een nieuwe fiets aan te schaffen die ingesteld is op jouw waarden die uit de meting zijn gekomen”, zegt Maarten de Waart. “De uitslag van de metingen wordt na afloop besproken en je krijgt een rapport mee naar huis.” De Bikefitting van DuursportLab Zwolle is te vinden bij FysioPlus Zwolle in het Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 in Zwolle. Maak nu een afspraak via infono@spmduursportlabzwolle.nl of 038-4535503.

DuursportLab Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws