Duo THOR wint de Nationale Competitie

| 20-06-2016

Eric van den Ham en Dries Kelderman van Survialrun THOR Zwolle hebben zondag in het Gelderse Harreveld allebei de Nationale Competitie Survivalrun op hun naam gezet. Van den Ham bleef in de categorie korte survivalrun veteranen ongeslagen, terwijl Kelderman in de categorie middenlange afstand veteranen de beste was.

In Harreveld namen circa 5.000 atleten uit Nederland en Belgie zondag deel aan de afsluiting van het seizoen. Het accent lag vooral op het hardlopen en daardoor lag voor de deelnemers aan de korte survivalrun het looptempo erg hoog. Na circa 2 kilometer tekende er zich een kopgroep van zes atleten af, waaronder Eric van den Ham. Hij moest de top drie uiteindelijk laten gaan, maar zijn vierde plaats was wel voldoende om in het algemeen klassement als derde te eindigen. In de categorie veteranen was zijn prestatie van zondag wederom goed voor een overwinning. Van den Ham verloor dit seizoen geen enkele wedstrijd, waardoor hij zich sinds zondag Nederlands kampioen Nationale Competitie Survivalrun BSC mag noemen. Jeroen Schuurman, ook lid van THOR, bemachtigde bij de veteranen de derde plaats.

De categorie middenlange survivalrun was bij de veteranen een prooi voor Dries Kelderman. Hij moest in Harreveld overall gezien genoegen nemen met een tweede plaats, maar dat was wel voldoende om het klassement bij de veteranen op zijn naam te zetten. “Het was een zwaar seizoen, waardoor het nu hoog tijd is voor een pauze.” Over een paar weken gaan de atleten van THOR Zwolle weer in training, om op 11 september goed voor de dag te komen. Dan start in Gennep het nieuwe seizoen.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws