Dubieuze goal leidt nederlaag SV Zwolle in

| 03-10-2010

SV Zwolle en Dieze West hebben zondagmiddag beide een nederlaag geleden in de derde klasse B. Dieze West ging op eigen veld met 1-4 onderuit tegen De Gazelle uit Deventer, terwijl SV Zwolle op dubieuze wijze met 3-2 verloor in Heino, de nieuwe koploper. Degradant SV Zwolle wist tot dusverre pas vijf punten te halen uit vijf duels, Dieze West kwam pas tot vier punten. De nederlaag tegen De Gazelle was alweer de derde verliespartij op rij voor de ploeg van trainer Marco Onderberg.

“Wij zijn hier bestolen”, vertelt Patrick Wijsman, trainer van SV Zwolle. “Bij een 2-2 stand werd een voorzet van Heino niet goed door onze doelman (Luc Jonker, red.) verwerkt. Hij liet de bal glippen, maar kon - zo leek het - deze nog wel tot een nieuwe corner verwerken. Tot ieders grote verbazing, en dan heb ik het ook over een groot deel van het thuispubliek, wees de scheidsrechter naar de middenstip. De bal zou achter de doellijn zijn geweest. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Hoe kan een keeper een bal nou corner slaan als deze al achter de lijn is? Wij zijn hier vol onbegrip.”

SV Zwolle kwam zondag goed voor de dag in Heino. Het nam in de eerste helft zelfs knap de leiding via een doelpunt van Ingmar Jonker. Ook toen Heino na rust al snel op een 2-1 voorsprong kwam, bleef Zwolle aardig combineren. Dat leidde al snel tot de 2-2 van Razi Kanseyo, die alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen maakte. Maar SV Zwolle greep dus toch naast een verdiende puntendeling, omdat de arbiter in de 73ste anders besliste. “We speelden vandaag best goed en maakten twee mooie doelpunten”, aldus Wijsman. “Je koopt er alleen niets voor als je op deze manier tegen een nederlaag aanloopt.”

Voetbal, SV Zwolle, Dieze West, Derde klasse B

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws