Dubbel gevoel bij trainer Patrick Wijsman

| 21-11-2010

“Gezien de uitslagen op de andere velden, beleef ik dit punt toch wel met een dubbel gevoel”, zegt Patrick Wijsman na afloop van de wedstrijd tussen Groen Wit ’62 en SV Zwolle. Het treffen eindigde in 1-1 en daar schiet vooral Zwolle niet zoveel mee op. De Zwolse oefenmeester zou eigenlijk heel blij moeten zijn met het pas in blessuretijd verkregen gelijkspel, maar besefte zich maar al te goed dat SV Zwolle een goede kans had laten liggen om dichter bij koploper Heino te komen.

“Als we wat scherper voor de goal zijn, dan staan we voor rust met 0-2 voor en is de wedstrijd gespeeld”, aldus Wijsman. “In de eerste twintig minuten waren we veel beter en waren we erg gevaarlijk op de linkerflank, maar in de zestien werden verkeerde keuzes gemaakt. Hadden we toen gescoord, dan was het direct klaar geweest. Groen Wit zou dan het spel moeten maken en dat kunnen ze helemaal niet. Nu blijft het lang 0-0 en kan het alle kanten op. Eigenlijk zou ik nu zelfs heel blij moeten zijn dat we toch nog hebben gelijkgespeeld, maar ik weet dat we hier hadden moeten winnen.”

In de tweede helft waren de teams gewaagd aan elkaar en kon het eerste doelpunt aan beide kanten vallen. Nadat Groen Wit de score in de 65ste minuut had geopend, besloot Wijsman om alles of niets te spelen. “Ik bracht extra aanvallers voor verdedigers in, waardoor we achterin één op één stonden en we voorin vijf spitsen hadden lopen.” Dat betaalde zich uit, al had SV Zwolle daar een strafschop voor nodig. “We hadden al eerder een penalty moeten hebben, maar nu kon de scheidsrechter er niet om heen. Ik denk dat ze het shirt van Herman Morsink ongeveer uit hebben getrokken. Roy Beernink schoot de strafschop binnen, dus kregen we in ieder geval nog een punt. En dat was zeker terecht.”

Voetbal, SV Zwolle, Derde klasse B

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws