Drie Zwolse clubs in KNVB districtsbeker

| 02-07-2010

De KNVB heeft donderdag, naast de indeling voor de nationale bekercompetitie, ook de poule-indeling voor de KNVB districtsbeker bekendgemaakt. Liefst 238 hoofdklassers en eersteklassers komen uit in zestig poules, verdeeld over zes districten. In district Oost zijn drie Zwolse verenigingen ingedeeld: VV Berkum, Be Quick ’28 en WVF.

Hoofdklasser Berkum weet zich ingedeeld in poule 50 en mag zich in ten koste van HODO (Hollandscheveld), MSC-Antaris (Meppel) en Go Ahead Kampen proberen te plaatsen voor de tweede ronde van de beker. Be Quick ’28, verleden jaar gedegradeerd uit de hoofdklasse, neemt het in poule 52 op tegen HZVV (Hoogeveen), SVBO (Emmen) en d’Olde Veste ’54 (Steenwijk). WVF, dat juist is gepromoveerd naar de eerste klasse, komt in poule 48 uit tegen PH (Almelo), Rigtersbleek (Enschede) en Stevo (Geesteren).

In het weekend van 21 en 22 augustus gaat het toernooi om de KNVB districtsbeker van start. De tweede speelronde staat gepland op dinsdag 24 en donderdag 26 augustus en in het daaropvolgende weekeinde worden de laatste poulewedstrijden gespeeld. De eerste twee teams van iedere poule plaatsen zich voor de knock-outfase. Vanaf deze fase nemen ook de 32 topklasseclubs deel. De winnaars van de districten bepalen onderling welke club de KNVB Beker voor amateurs wint.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, WVF, KNVB Beker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws