Dieze West verslaat Heino op karakter

| 21-11-2010

In de derde klasse B van het zondagvoetbal heeft Dieze West zondagmiddag voor een grote verrassing gezorgd. De ploeg van trainer Marco Onderberg won op eigen veld met 2-0 van koploper Heino. De Zwolse treffers werden gemaakt door Lodewijk de Vries en Amos Letwory.

“Wij hebben volkomen terecht gewonnen”, concludeert Onderberg kort na de wedstrijd. “Wij hebben als team gespeeld en geknokt voor deze zege.” Nadat Dieze West-doelman Alex Willemsen met enkele goede reddingen zijn ploeg vlak voor rust overeind hield, wist Lodewijk de Vries de Zwollenaren na zo’n zeventig minuten op voorsprong te zetten. Vlak voor tijd maakte Amos Letwory er nog 2-0 van. “Amos heeft in het verleden bij Helmond Sport gespeeld en woont nu in Rotterdam, maar is echt een jongen van de club. Doordat hij niet zo vaak bij ons kan trainen begint hij meestal op de bank, maar vandaag liet ik hem in de basis starten en daar heb ik geen spijt van”, aldus Onderberg, die ook Henk Scheffer een voortreffelijke wedstrijd zag spelen.

“Henk is bezig aan zijn twintigste en tevens laatste seizoen in het eerste, maar hij speelde vandaag perfect. Als een rots in de branding.” Door afwezigheid van Rieks Bosman, Mehmet Dede, Badr El Hamdouni en Bertus Finke kreeg Scheffer een plek in de basis en stond dus zijn mannetje. “Henk is een voorbeeld voor de rest van de ploeg. Hij traint altijd en je hoort hem nooit mopperen als hij niet speelt. En vandaag hield hij met de rest van de defensie toch maar mooi de nul tegen de koploper.”

Voetbal, Dieze West, Derde klasse B

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws