Dieks Smeenk erelid van VV Wijthmen

| 28-11-2010

Dieks Smeenk is verkozen tot erelid van VV Wijthmen. Dat gebeurde afgelopen week tijdens de algemene ledenvergadering van de voetbalvereniging. Het erelidmaatschap heeft Smeenk ontvangen op basis van zijn vele verdiensten voor de club. Hij stond zelfs letterlijk aan de basis van de vereniging.

Als pionier van het eerste uur onderzocht Dieks Smeenk samen met een drietal vrienden de haalbaarheid voor het oprichten van een voetbalclub in het kleine Wijthmen. Toen dit haalbaar bleek en zijn vader een stuk grasland beschikbaar stelde achter huidig Café Restaurant de Mol ging alles in sneltreinvaart. Als voorzitter van het oprichtingsbestuur kon Dieks Smeenk op 19 mei 1969 (oprichting 28 april) aan Johan Elshof, de eerste voorzitter van de dan nog geheten Sportvereniging Wijthmen, de voorzittershamer overdragen.

Zelf maakte Smeenk geen deel uit van het eerste bestuur, want zijn taak lag nadrukkelijk op het veld bij het eerste elftal. Als aanvoerder mocht hij tijdens de allereerste wedstrijd van Wijthmen de hand schudden van Jan Dunnink, collega aanvoerder van Nieuwleusen. In 1972 al behaalde hij het grootste succes door met het eerste elftal de KNVB Beker van de afdeling Zwolle binnen te halen.

Door zijn kennis en ervaring werd Dieks in het seizoen 1981/1982 gevraagd secretaris van de club te worden. In deze periode kon Wijthmen voor het eerst in haar geschiedenis een A-elftal opstellen, dat ook nog eens kampioen werd. In 1989 vond hij het wel welletjes en mocht de jeugd het roer gaan overnemen. De nu 67-jarige oprichter van de club zou echter actief blijven als voetballer en scheidsrechter, maar ook diverse andere hand- en spandiensten voor de club gaan verrichten. En als er anno 2010 niemand te vinden is die tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal de opstellingen wil voorlezen, dan…

Voetbal, Wijthmen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws