Diederik Steunenberg Jeugdtoernooi

| 08-06-2010

Tafeltennis Zwolle organiseert op zaterdag 12 juni het eerste Diederik Steunenberg Jeugdtoernooi. Aan dit landelijke tafeltennistoernooi doen 138 jeugdleden van 27 verenigingen mee. In de BDG-hal in Zwolle-Zuid staan maar liefst 26 tafels opgesteld om het volle programma te kunnen bergen. De eerste wedstrijden beginnen om 10.00 uur, de finales zullen rond 18.00 uur zijn. Alle spelers komen in diverse klassen uit in zowel het enkel- als het dubbelspel.

Halverwege het toernooi, om 13.00 uur, geeft de bekende tafeltennistrainer Anne Vlieg met medewerking van Gerben Last, Robert Jan van der Heijden en Matthias Sijtstra een demonstratie. Gerben, Robert Jan en Matthias spelen in het eerste team van Tafeltennis Zwolle dat afgelopen seizoen net promotie naar de eredivisie mis liep. Gerben is ook tweevoudig deelnemer aan de Paralympische Spelen. In Athene won hij goud in het landentoernooi, in Peking werd hij vierde in het enkelspel.

Het Diederik Steunenberg Jeugdtoernooi is genoemd naar een jeugdlid van Tafeltennis Zwolle, dat twee jaar geleden plotseling overleed. Dit heeft toen een grote impact gehad op de vereniging. Met dit toernooi wil Tafeltennis Zwolle zijn nagedachtenis in ere houden. Het toernooi is voor toeschouwers vrij toegankelijk. De opbrengst van het toernooi komt ten goede aan het Zwols Dierenasiel. Meer informatie over het toernooi is te vinden op www.diederiktoernooi.tafeltenniszwolle.nl.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws