Derde zege voor Landstede Basketbal

| 24-10-2010

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond haar derde zege van het seizoen geboekt. In het eigen Landstede Sportcentrum maakte de Zwolse formatie het nog erg spannend in het laatste kwart, maar won uiteindelijk verdiend met 78-74 van De Friesland Aris. Trainer Herman van den Belt was na afloop een tevreden man. Hij vond dat de ploeg met durf had gespeeld en had geknokt. “De spelers toonden karakter toen Aris steeds dichterbij kwam. Dat was de grootste winst van de avond.”

In het eerste kwart ging de wedstrijd nog gelijk op (20-19). Vervolgens werd er weinig gescoord in het tweede kwart, tot zo’n zes minuten voor het einde (24-24). Toen maakte Landstede het verschil en liep uit naar 43-32 door scores van onder andere Nikki Hulzebos en Harry Marshall. Het derde kwart begon met een dunk van Lawrence Borha, die beantwoord werd met een dunk van Todd Brown. Daarna bleef de Zwolse ploeg het heft in handen houden. In een time-out (61-46) droeg ook mascotte Vic zijn steentje bij. Hij kreeg een daverend applaus na zijn danspasjes op ‘Thriller’ van Michael Jackson. Na afloop van het derde kwart stond het 63-54.

Aan het begin van het vierde kwart leek het nog goed te gaan voor Landstede Basketbal, maar geleidelijk aan kwamen de Friezen dichterbij. Met nog anderhalve minuut te spelen stond het ineens 72-72. Onder grote druk scoorde Marshall één van de twee vrije worpen (73-72). Borha deed vlak daarna hetzelfde (76-74). Aris nam een time-out met nog negen seconden te spelen voor een laatste poging. Maar met de steun van het publiek wist Zwolle de aanval af te slaan en was het Marshall die de zege veilig stelde: 78-74.

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws