Derde verliespartij op rij voor VV Berkum

| 06-11-2010

In de hoofdklasse C heeft Berkum zaterdag voor de derde keer op rij verloren. ACV was in Assen met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Michel van Oostrum. René Westerveen bracht de thuisploeg na 21 minuten op voorsprong. Door een fout in verdediging van Berkum wist Westerveen te scoren en zorgde daarmee, zoals later bleek, voor de enige treffer van de middag.

“Deze wedstrijd hadden we moeten en kunnen winnen. Ons spel was beter. Iedere tweede bal was voor ons. En we kregen de mogelijkheden, maar het tegendoelpunt was dramatisch”, aldus Berkum-coach Michel van Oostrum. Die goal viel halverwege de eerste helft toen ACV-keeper Marcel Groothof de bal een flinke knal gaf. Vervolgens bleef bij Berkum iedereen op elkaar wachten en door een gebrek aan communicatie profiteerde René Westerveen. Hij pikte de bal op en wist deze over keeper Mathijs Bouwhuis te liften: 1-0.

Tot dat moment - en ook daarna - had zowel Berkum als ACV niet echt een overwicht, maar de betere kansen waren toch voor de Zwolse ploeg. Zo was Jeffrey van der Vlist na ongeveer een kwartier dicht bij de openingstreffer, maar ACV-keeper Marcel Groothof kreeg op wonderbaarlijke wijze nog net een hand achter de bal. Ook Chris van der Meulen had in deze fase de score kunnen openen, maar hij zag zijn poging smoren in de ACV-verdediging.

Direct na rust kwam Chris, door een vrije trap van zijn goed spelende broer Marc, in vrije positie voor de goal, maar hij kopte recht omlaag. Zo’n tien minuten daarna wist keeper Bouwhuis zijn club voor een grotere achterstand te behoeden, door eerst een eigen doelpunt met de voet te voorkomen en de rebound daarna te stoppen. Ook een inzet van de gevaarlijke Mark Marring, de topscorer van ACV, werd later door Mathijs met de voet onschadelijk gemaakt. Berkum bleef aandringen en was meerdere malen dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar vrije trappen van Marc van der Meulen werden door de doelman net over getikt of kwamen tegen de paal.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws