Demi La Faille turnt naar zilver in Lelystad

| 02-06-2015

Kwiek en Lenig-turnster Demi La Faille heeft zaterdag aan de districtsfinale vierde divisie een zilveren medaille overgehouden. De jonge Zwolse kwam in de categorie pupillen 2 tot een aantal prima prestaties, wat in zijn algemeenheid werd gewaardeerd met een tweede positie. Clubgenote Ruth Meeske eindigde als 21ste.

Om aan de wedstrijd in Lelystad deel te mogen nemen moesten de turnsters een lang traject volgen. Eerst moesten er plaatsingswedstrijden worden afgewerkt, waarna er een regiofinale volgde. Tijdens die regiofinale werd een klein aantal geselecteerd voor de districtsfinale. Uiteindelijk wisten Andra Vredenborg, Demi La Faille, Ruth Meeske en Hanne Haverkort zich te plaatsen, maar alleen de eerste drie kwamen in actie. Haverkort moest zich door een blessure afmelden. Het spits werd zaterdag afgebeten door Andra Vredenborg. In de categorie jeugd 2 lagen de verschillen enorm dicht bij elkaar. Andra begon met een derde plaats op brug, maar kon dat succes niet doorzetten. Het resulteerde aan het einde van haar wedstrijd in een twaalfde positie.

Aan het einde van de dag was het de beurt aan Demi La Faille en Ruth Meeske. Eerstgenoemde liet direct van zich spreken, want ze begon met een ijzersterke oefening op brug. Op balk was Ruth vervolgens de betere van de twee, waarna Demi nog wel eerste werd op sprong. Dat resultaat bracht haar dichtbij de eindzege, maar toch moest ze genoegen nemen met een zilveren medaille.

Turnen, Gymnastiek, Kwiek en Lenig


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws