Deltion Rallyteam zoekt talentvolle coureur

| 16-03-2012

Het Deltion Rallyteam verschijnt vrijdagavond met de door Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car (WRC) en de door Kevin Kooijman bestuurde Nissan 350Z aan de start van de Tank S Rally, die jaarlijks in en rondom Emmeloord plaatsvindt. Daarnaast gaat het Deltion College de aankomende weken met KNAF Talent First op zoek naar een jonge en talentvolle rijder voor de Chevrolet Kalos van het team. Kevin Kooijman komt ook uit die talentenpool vandaan.

De Skoda Fabia WRC wordt net als verleden jaar bestuurd door Eric Bolhaar en zijn vaste navigator Gert Kamphuis. Een eveneens bekend gezicht in het Deltion Rallyteam is Kevin Kooijman met navigator Hans van Goor. De samenwerking met de door stichting KNAF Talent First opgeleide rijder is afgelopen jaar dusdanig goed bevallen dat Deltion hem dit jaar de kans geeft om uit te komen in de Nissan 350Z Challenge. Zijn plaats in de Chevrolet Kalos zal worden ingenomen door een nog te selecteren rijden. KNAF Talent First (KTF) is het talentontwikkelingsprogramma van de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie dat al jaren op succesvolle wijze jong en ambitieus talent een opstap biedt naar een carrière in de autosport.

Rijder gezocht
Dit voorjaar organiseert de KNAF samen met Deltion selectiedagen waarop twee talentvolle rijders worden geselecteerd. In een meerdaagse rallycursus mogen de twee onderling uit gaan maken wie een volledig opleidingstraject inclusief begeleiding van KNAF Talent First aangeboden krijgt en vijf korte rally’s in de Chevrolet Kalos rijdt. Hij of zij maakt het jaar erop kans om plaats te nemen in de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam. Deltion biedt jong talent sowieso al de kans zich door te ontwikkelen in de autosport. De eigen rallyauto’s worden immers onderhouden door studenten uit de speciale Autosportklas. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigentechniek, die naast hun opleiding extra kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws