Deltion Rallyteam wil verbetering zien

| 27-05-2011

Het Deltion Rallyteam verschijnt vrijdag aan de start van de Paradigit-ELE Rally, die na zes jaar terug is op de defensielocatie De Strijpse Kampen in en nabij Helmond. Eric Bolhaar en Gert Kamphuis komen namens de Zwolse equipe met de Skoda Fabia World Rally Car uit in de A8 klasse en Dick Bloemendaal en Arjan Wissink met de Nissan 350Z in de C8 klasse.

De WRC en Nissan zijn na afloop van de Rally van Wallonië door de studenten uit de Deltion Rallysportklas weer onder handen genomen. “Qua voorbereiding is er niets anders gedaan dan het gebruikelijke, namelijk de auto neerzetten en optimaliseren”, aldus 350Z-rijder Dick Bloemendaal. “Toch zijn er altijd kleine verbeterpunten. Het sequentieel schakelen ging nog niet perfect. De studenten hebben aanpassingen doorgevoerd, waardoor we hopelijk nog iets sneller zijn.” Bloemendaal en Wissink willen beter scoren dan vorig jaar, toen ze halverwege op moesten geven omdat de aandrijving kapot ging. Momenteel staan de heren op de tweede plaats van de Nissan 350Z Challenge.

Ook Bolhaar en Kamphuis, die op een derde plek in het kampioenschap staan, zijn gedreven om de prestaties van vorig jaar te verbeteren. “Ik realiseer mij dat ik de zwakste schakel ben”, bekent Bolhaar. “We zullen het zeker niet makkelijk krijgen omdat de andere toppers uit het kampioenschap ook aantreden: Eric van Loon, Jeroen Swaanen en Gert Huzink, om maar een paar tenoren te noemen.”

Tijdens de 47ste editie van de Paradigit-ELE Rally maakt de defensielocatie De Strijpse Kampen, na in 2006 al eerder onderdeel van de wedstrijd te zijn geweest, een comeback. De rally duurt twee dagen en bestaat uit proeven in de omgeving van Helmond en Eindhoven. De wedstrijd is bijna 600 kilometer waarvan men 171 kilometer, verdeeld over twintig klassementsproeven, op snelheid rijdt. Het zwaartepunt ligt op de tweede dag, die om 09:30 uur van start gaat. Het Deltion Rallyteam krijgt tijdens de rally bezoek van een grote groep jonge instromende talenten voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Zij krijgen de kans om in de praktijk de service van onder andere de WRC en de Nissan 350Z van dichtbij te bewonderen.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws