Deltion Rallyteam naar Rallye de Wallonië

| 27-04-2012

Het Deltion Rallyteam reist vrijdag met de studenten uit de eigen autosportklas af naar de Belgische plaats Namen, voor de jaarlijkse Rallye de Wallonië. Het team verschijnt alleen met de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car aan de start.

De Skoda Fabia World Rally Car (WRC) wordt bestuurd door Eric Bolhaar en zijn vaste navigator Gert Kamphuis. De Rallye de Wallonië telt mee voor het klassement van het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Bolhaar en Kamphuis komen uit in de A8-klasse, dit is de hoogste klasse van de rallysport. Het team krijgt zoals gebruikelijk technische ondersteuning van de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten ambitieuze studenten die naast hun niveau-4 opleiding kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport.

De studenten zijn onder andere verantwoordelijk voor het prepareren en onderhouden van de rallyauto’s van het Deltion Rallyteam. Veel tijd om de Skoda te prepareren hadden de studenten echter niet. Afgelopen week zijn ze namelijk op excursie naar Engeland geweest. Tijdens de excursies hebben ze onder andere een bezoek gebracht aan M-Sport, Prodrive, Landrover en het Donington Park Racing Circuit. De Rallye de Wallonië vindt plaats van vrijdag 27 tot en met zondag 29 april in en nabij Namen. Meer informatie over deze rally staat op www.automobileclubnamur.be.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws