Deltion met drie auto’s naar Etten-Leur

| 07-07-2011

Het Deltion Rallyteam verschijnt komend weekend, opnieuw met drie auto’s, aan de start van de Exotic Green Rally in Etten-Leur. De equipe Bolhaar/Kamphuis komt in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car uit in de klasse A8. De equipe Bloemendaal/Wissink komt met de Nissan 350Z uit in de klasse C8 en de equipe Kooijman/Van Goor met de Chevrolet Kalos in de klasse A5. Bij de vorige rally in Hardenberg behaalde Deltion in totaal vier eerste plaatsen.

Ook de studenten van de autosportklas van Deltion zijn van de partij om de equipes weer van technische ondersteuning te voorzien. In de autosportklas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigen, die naast hun normale lessen graag kennis op willen doen gericht op de rallysport. Aangezien het onderhouden van drie rallyauto’s een enorme klus is, krijgen ze voorafgaand, tijdens en na afloop van iedere rally ondersteuning van een wisselende groep studenten van de opleiding Bedrijfsautotechniek en Mechatronica.

Eric Bolhaar en Gert Kamphuis hebben bij de vorige rally in Hardenberg de eerste plaats in het algemeen klassement weten te bemachtigen en zijn helemaal klaar voor de strijd in Etten-Leur. “Een listige wedstrijd maar wel bijzonder uitdagend. We hebben goed kunnen oefenen tijdens de Autosoft Vechtdal Rallysprint en zitten hopelijk snel weer in het juiste ritme”, aldus Bolhaar. Dick Bloemendaal en Arjan Wissink staan momenteel tweede in het klassement van de 350Z Challenge.“Hetzelfde resultaat als in Hardenberg zou mooi zijn, maar kan erg lastig worden. Ik heb zelf deze rally niet vaak gereden en vorig jaar zijn we niet gefinisht, dus de terreinkennis is in tegenstelling tot de thuisrijders niet erg groot. Aan de Nissan kan het niet liggen, die is weer minutieus gecheckt en geprepareerd en dat geeft een heel rustig gevoel. En dan komt vaak een goed resultaat vanzelf.” Ook de debutanten Kevin Kooijman en Hans van Goor zijn komend weekend in Etten-Leur van de partij. We willen opnieuw scoren”, aldus Kooijman.

De Exotic Green Rally in Etten-Leur bestaat dit jaar uit één dag, waarop twaalf zware proeven moeten worden gereden van in totaal 380 kilometer. Daarvan moet 157 kilometer op snelheid worden afgelegd. Extra spectaculair is de zes procent onverhard. De race start zaterdag 9 juli om 12:09 uur. RTLGP RallyReport doet verslag van de Exotic Green Rally. De eerste beelden zijn op 10 juli te bewonderen op RTL7.

Deltion College, Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws