Deltion alleen voor podium naar Twente

| 04-11-2011

Het Deltion Rallyteam doet dit weekend weer met drie rallyauto’s mee in de jaarlijkse Twente Rally. In Hengelo en omstreken staat er nog heel wat op het spel voor Deltion, want Eric Bolhaar en navigator Gert Kamphuis maken nog steeds kans op de tweede plaats in het eindklassement van het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Zoals gebruikelijk verschijnt de equipe aan de start in de Skoda Fabia WRC. Deltion is ook weer met een Nissan 350Z en Chevrolet Kalos van de partij.

Bolhaar en Kamphuis staan er voorafgaand aan de Twente Rally goed voor. “Met onze derde plaats staan we nu op het podium”, weet Bolhaar. “Vorig jaar scoorden we goed en met wat we dit jaar bijgeleerd hebben kunnen we voor niets anders gaan dan de eerste plaats”, laat hij los over de tactiek tijdens de Euregiorally. “Bang ben ik niet, dus is het aan Swaanen, Huzink en Kuipers om optimaal te sturen. Eén foutje van hen en wij hebben beet!”

Voor Dick Bloemendaal en Arjan Wissink is de strijd al gestreden. Zij stelden vorige maand tijdens de East Belgian Rally de tweede plaats in de Nissan 350Z Challenge veilig. “Maar de wedstrijden in eigen regio slaan we natuurlijk niet over”, meldt Rijssenaar Bloemendaal. “In Hengelo staan we dan ook goed gemotiveerd aan de start. We willen de laatste wedstrijd van het jaar graag nog een goed resultaat neerzetten in het algemeen klassement. Wij gaan er nog eens goed voor zitten om een plaats bij de eerste vijftien proberen te bemachtigen!”

Ook debutant Kevin Kooijman is in Hengelo en omstreken van de partij. Zijn navigator Hans van Goor is wegens andere verplichtingen afwezig en wordt vervangen door Marco Hulsman, chef-monteur en teamlid van het eerste uur van het Deltion Rallyteam. “Ik rijd nu samen met één van de drijvende krachten van het team”, aldus Kooijman. “Het doel is in ieder geval om met elkaar een goede wedstrijd rijden en veel plezier te hebben. Wel gaan we natuurlijk voor winst in de A5 en proberen we weer zo hoog mogelijk te eindigen.” In tegenstelling tot de andere equipes verschijnt de equipe Kooijman/Hulsman alleen op zondag aan de start van de laatste ronde van het Short Rally Kampioenschap.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws