Degradant Edon wisselt van doelman

| 13-05-2015

Voetbalvereniging Edon heeft voor het komende seizoen weer de beschikking over doelman Niels Horst. De goalie maakte vorig jaar de overstap naar vierdeklasser SV Zwolle, maar keert weer terug op het oude nest. Hessel Land verlaat op zijn beurt de degradant uit de derde klasse C. Hij gaat op recreatief niveau verder. “Ik zit met studie, want ik moet op zaterdag naar school. Dan valt het niet meer te combineren”, is de reactie van de doelman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Land maakte al de nodige vlieguren op de Zwolse voetbalvelden. Eerder kwam hij onder meer uit voor HFC Storica, waarmee hij in het seizoen 2012-2013 de titel in de vierde klasse bemachtigde. Vervolgens maakte Land de overgang naar Edon, waar hij twee jaar lang als eerste doelman fungeerde. “Maar nu moet ik helaas stoppen. Als ik geen studie deed en niet moest werken, dan was ik nog graag gebleven. Twee keer trainen zit er helaas niet meer in en spelen in de selectie kan dan niet”, zegt Land, die zag dat Edon snel handelde en zijn vervanger direct in huis haalde. Niels Horst keert aankomend seizoen terug op het oude nest, nadat hij een jaar actief was voor SV Zwolle.

Wesley Bruins naar Excelsior Zetten
Ook Wesley Bruins heeft voor het komende seizoen een nieuwe club gevonden. De middenvelder stond dit seizoen op de ledenlijst van Be Quick ’28, maar ruilt die vereniging in voor Excelsior Zetten. Bruins, die eerder uitkwam voor Zwolsche Boys en Dieze West, woont inmiddels niet meer in Zwolle en heeft gekozen voor een club in de buurt.

Voetbal, Be Quick ’28, SV Zwolle, Edon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws