Damesteam uit België loopt Ekiden Zwolle

| 03-03-2012

Een damesteam uit België heeft zich ingeschreven voor de negentiende editie van de Ekiden Zwolle, die zondag 1 april op het programma staat. De zes Belgische hardloopsters gaan proberen het leven van onze lokale heldinnen zuur te maken. Verder zijn er twee teams van AV Veluwe die een poging gaan doen om een nieuw Nederlands record te lopen.

© Annet van Raalten

Een ekiden is een marathon die wordt gelopen in de vorm van een estafette. Omdat de marathon gelopen wordt met zes personen en de afstanden variëren, is deze geschikt voor vele personen. De afstanden zijn in startvolgorde: 5 - 10 - 5 - 10 - 5 en 7,195 kilometer. In totaal wordt er dus 42,195 kilometer afgelegd, een echte marathon! De organisatie laat weten dat de inschrijving tot dusver boven verwachting verloopt. Het aantal teams is de honderd inmiddels ruimschoots gepasseerd en de verwachting is dat het maximale aantal teams van 175 dit jaar gaat worden gehaald. Dat zou wederom een record zijn.

Nieuw is dit jaar verder dat de Ekiden Zwolle te bezoeken is via Facebook. Mocht je als loper een team zoeken, of als team nog een loper/loopster zoeken, dan kun je op Facebook een oproep plaatsen. De organisatie ligt op stoom en nodigt iedereen die nog een team wil inschrijven van harte uit dit via www.ekidenzwolle.nl te doen. Wacht echter niet te lang, want er kunnen maximaal 175 teams meedoen.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Ekiden Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws