Damesteam Triade eindigt als achtste

| 23-09-2014

De dames van triatlonvereniging Triade zijn zaterdag in de eerste divisie als achtste geëindigd. De Zwolse triatleten liepen in Maastricht naar een veertiende plaats en dat bleek genoeg om de competitie als achtste af te sluiten. De heren streden met 26 teams om de hoogste klassering en zij moesten het uiteindelijk doen met een zeventiende positie.

© Annet van Raalten

De afsluitende wedstrijd in Maastricht werd noodgedwongen een dag vervroegd. Door aanloopproblemen ging de finale naar de zaterdag en daardoor konden de Zwolse triatleten niet meedoen aan de Triathlon Zwolle. In Limburg ging de wedstrijd over de Olympische afstand, waarbij de deelnemers 1.500 meter moesten zwemmen, 40 kilometer moesten fietsen en 10 kilometer moesten lopen. Saskia Bekhuis kwam in een tijd van 2:35:02 als eerste Triade-dame over de meet en daarmee liep zij naar een 27ste tijd. Esmeralda Spek-Hovestad kwam in 2:38:15 als 32ste over de streep, terwijl Patricia Seinen haar race niet kon afmaken. Uiteindelijk waren de prestaties toch goed voor de veertiende tijd van de dag en daarmee sloot Triade de competitie als achtste af.

Bij de heren waren de problemen groot. Door het verplaatsen van de wedstrijd kon men geen volledige bezetting op de been krijgen, waardoor alleen Frank Eggink en Geert-Jan Vos aan de start verschenen. Eerstgenoemde finishte als 42ste, terwijl Vos als 56ste eindigde. Deze prestaties zorgden voor een 23ste plaats in het dagklassement en een zeventiende plaats overall. Triteam van Wijnen uit Goor werd bij de heren uiteindelijk de winnaar en promoveerde zodoende naar de eredivisie.

Triatlon, Triade, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws