Dames SV Zwolle Handbal winnen nipt

| 22-12-2015

De handbaldames van SV Zwolle hebben zaterdagavond directe concurrent Artemis ’15 op een nederlaag getrakteerd. In Doetinchem leek het bloedstollend spannende duel te eindigen in een gelijkspel, maar in de slotfase trokken de Zwolse dames met 13-15 alsnog aan het langste eind. De heren van SV Zwolle pakten in een doelpuntrijk duel een punt bij Achilles 3: 25-25

De dames moesten zaterdag voor de afsluiter van 2015 op bezoek bij concurrent Artemis ’15, dat voor de wedstrijd een plek lager stond dan Zwolle. Eenmaal begonnen bleek wel dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Artemis nam al snel een 4-2 voorsprong, maar vervolgens vochten de Zwolse dames zich knap terug tot 5-5. Bij rust keek SV Zwolle tegen een 9-7 achterstand aan, waarna in de tweede helft de boel opnieuw werd rechtgezet. De Zwolse ploeg trok fel van leer, zette de achterstand om in een 9-11 voorsprong en nam de twee punten uiteindelijk mee naar huis. Met 13-15 ging de zege naar SV Zwolle en daarmee nam het verder afstand van een concurrent. Een mooie afsluiter van 2015.

Heren gelijk
De heren van SV Zwolle kwamen zondag op bezoek bij Achilles in Apeldoorn niet verder dan een gelijkspel. Een matige start resulteerde in een 9-5 achterstand, waardoor SV Zwolle een tandje bij moest schakelen. Bij rust was de marge teruggebracht naar één (13-12), waarna er in de tweede helft helemaal orde op zaken werd gesteld. In eerste instantie liep Achilles weer uit naar 19-15, maar in de slotfase kwam SV Zwolle alsnog langszij. Mede door een aantal snelle break-outs van Lesley Rigter kwamen de bezoekers weer dichterbij en zelfs op voorsprong, maar toch ging de volle buit niet mee naar Zwolle. Achilles had het laatste woord en zodoende eindigde het in een gelijkspel: 25-25.

Handbal, SV Zwolle Handbal


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws