Dames HV Zwolle verliezen de aansluiting

| 24-01-2017

De dames van Travelbags/HV Zwolle hebben zaterdag het uitduel bij concurrent Overwetering niet weten te winnen. De Zwolse formatie vocht voor wat het waard was, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 25-20 nederlaag. Daardoor verloor het de aansluiting met koploper Nijhof/Broekland. De heren van Travelbags/HV Zwolle wonnen met 23-33 van The Flyers en bleven daardoor de ongeslagen koploper.

© Annet van Raalten

Voor de damesploeg van Travelbags/HV Zwolle had het nieuwe jaar beter kunnen beginnen. Na de kerstvakantie werd er al verloren van koploper Nijhof/Broekland en ditmaal gingen de dames ook onderuit tegen Overwetering. Bij rust was het 12-10 in het voordeel van de thuisploeg, waarna het na de rust nog akelig spannend werd. De Zwolse verdediging stond bijzonder goed, waardoor het terug kon komen tot een punt: 16-15. Uiteindelijk lukte het de dames niet om langszij te komen. Sterker nog, Overwetering liep verder weg en ging met een 25-20 zege aan de haal. Daardoor zijn de titelkansen van Travelbags/HV Zwolle flink geslonken, aangezien de achterstand op koploper Nijhof/Broekland nu vijf punten bedraagt. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan.

Heren blijven winnen
De heren van HV Zwolle beleefden een betere zaterdag. Zij gingen op bezoek bij The Flyers uit Wijchen en kende een ogenschijnlijk simpel middagje. In de beginfase maakten de lange schutters van The Flyers nog aanstalten om er een leuke wedstrijd van te maken, maar toen Rik Talens en Lesley Rigter op dreef raakten, was het snel gebeurd. Bij rust stond Zwolle met 11-16 voor en ook in de tweede helft bleef het de baas. Dat resulteerde bij de opponent uit Wijchen in flinke frustraties en dat had een rode kaart tot gevolg. Zwolle maakte daar dankbaar gebruik van en liep uit naar een verschil van tien punten (23-33). De titel is weer een stap dichterbij.

Handbal, HV Zwolle


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws