Dames HC Zwolle winnen ‘stroperig’ duel

| 07-05-2017

De hockeysters van HC Zwolle hebben zondagmiddag gedaan wat ze moesten doen. Op bezoek bij hekkensluiter Groninger Studs zegevierde de ploeg van coach Roel Stofmeel met 2-3, al kwam de overwinning zeker niet vanzelf tot stand. “Voor een ploeg uit de top drie blijft het altijd lastig om tegen een degradatiekandidaat te spelen als je in het eerste kwartier geen 2-0 voorsprong neemt. Maar gelukkig zijn wij geduldig gebleven”, stelt Stofmeel.

© Annet van Raalten

De Groninger studenten vochten zondagmiddag voor hun laatste kans en begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut werd een corner door de thuisploeg op prima wijze binnengeslagen: 1-0. “Doordat zij op voorsprong kwamen, werd het voor ons alleen maar moeilijker”, vertelt Roel Stofmeel, die even bang was dat zijn jonge team na de vroege achterstand te gehaast zou gaan spelen, maar het tegendeel bleek waar. “We zijn heel geduldig gebleven en hebben gewacht op onze kansen. Daarvoor moet ik de ploeg echt een compliment geven.” HC Zwolle knokte zich terug in de wedstrijd en kwam door een treffer van Sabine van Eijk op gelijke hoogte. Niet heel veel later maakte Anne Roos Meppelink er 1-2 van en leken de Zwolse dames op weg naar een reguliere overwinning.

Ondanks de achterstand bleef Groninger Studs strijden voor wat het waard was. “Zij kwamen op 2-2, waardoor wij weer op jacht moesten naar de winnende goal. Wij willen immers beste nummer twee worden voor thuisvoordeel in de play-offs, dus dan mag je geen punten verspelen bij de nummer laatst”, aldus Stofmeel, die zag dat zijn speelsters in de slotfase opnieuw de rust bewaarden en wachtten op het gaatje in de Groningse defensie. “De dames hebben zichzelf echt beloond, want drie minuten voor tijd kwamen wij door een goal van Sanne van ’t Slot wederom op voorsprong.” Na de 2-3 was het verzet bij de thuisploeg gebroken en kon HC Zwolle het duel rustig uitspelen. “Door het vroege tegendoelpunt werd het een stroperig duel, maar uiteindelijk hebben wij met deze winstpartij onze plicht gedaan.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws