Dames Golfclub Zwolle schrijven historie

| 12-05-2014

De eerste damesploeg van Golfclub Zwolle is afgelopen zondag kampioen geworden in de tweede klasse. De formatie pakte door een 14-4 overwinning op Havelte de titel en komt zodoende aankomend jaar uit in de eerste klasse. En dat is voor het eerst in de clubhistorie. “Ze zijn er al zeven jaar hard voor aan het trainen en nu is het eindelijk gelukt”, vertelt bestuurslid Yvette Versteegh.

Zeven jaar lang lukte het de dames niet om op het o zo gewenste niveau te komen. Competities achtereen was het net niet, maar dit jaar bleek de Zwolse ploeg dan eindelijk de beste. Het was ditmaal geen kwestie van net niet, maar een kwestie van ruim wel. Uiteindelijk verloor Golfclub Zwolle geen enkel duel en snoepte alleen Heidemeer een punt af. De overige wedstrijden gingen allemaal gewonnen. “De dames hebben echt een hele mooie prestatie neergezet”, weet Versteegh. “En met twee jonge speelsters. Dat maakt het eigenlijk nog mooier.”

Het zijn ook juist die jeugdspelers waar de Zwolse golfclub op dit moment op inzet. Het beleidsplan van de club vertelt dat de heren en dames in de subtop van Nederland moeten geraken. En dat gaat nu gebeuren. De heren spelen inmiddels al in de eerste klasse, de dames komen eraan. “Dat is de subtop. We zijn wat gaan investeren in de trainingen en hopen mede door jonge speelsters op een hoger niveau te komen. Dit succes draagt daar aan bij. Het zorgt voor aantrekkingskracht”, weet Versteegh, die het succes ook op het conto van captain Willemien Agterhuis durft te schrijven. “Zij heeft het hele spul in het gareel gebracht en gezorgd voor veel teamgeest. Dat is de kracht van deze ploeg.”

Naast Agterhuis, die zelf niet in actie kwam, bestond de ploeg uit acht actieve speelsters. Opvolging en doorstroming is echter wel belangrijk, zo erkent ook Versteegh. “Door een goede doorstroming kunnen we op het gewenste niveau blijven. Aankomend seizoen bestaat de ploeg weer uit jeugdspelers, aangevuld met ervaren krachten. Die moeten dan zorgen voor handhaving in de eerste klasse”, spreekt het bestuurslid klare taal. In ieder geval wordt het voor de club een historisch seizoen, want voor het eerst komen er twee ploegen uit in de eerste klasse: het op één na hoogte niveau van Nederland. “Dat is wat we willen. We zijn trots dat het is gelukt.”

Golfclub Zwolle, Golf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws