CSV troeft SVI af, koude douche WVF

| 29-08-2010

In de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi kreeg CSV ’28 zaterdagmiddag stadgenoot SVI op bezoek. De twee Zwolse teams maakten er een lekkere wedstrijd van, waarbij CSV uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam: 3-1.

CSV ’28 begon sterk aan de bekerwedstrijd en kreeg al na vijf minuten een honderd procent kans. Yavuz Özdemir kapte zijn directe tegenstander knap uit, maar sprong vervolgens slecht om met de vrije schietkans. In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen legio kansen. Desondanks gingen beide ploegen rusten zonder treffer. Het eerste doelpunt viel pas in de 67ste minuut. Gasan al Taher zette SVI na een prima uitbraak op 0-1.

Lang kon SVI niet genieten van de voorsprong, want een minuut later stond het alweer gelijk. Özdemir zette een aanval op en lanceerde vervolgens Maayken Stolte perfect. Die bleef vervolgens koel en scoorde de verdiende gelijkmaker: 1-1. Nog in dezelfde minuut kwam CSV zelfs op voorsprong. Thomas Wieringa ontfutselde de bal van routinier Martijn Riphagen en gaf een voorzet op spits Gert Wim van de Esker, die keurig afrondde: 2-1. Met nog een kwartier op de klok zette SVI nog eens alles op alles. Maar in plaats van 2-2 werd het in blessuretijd 3-1. Wieringa werkte de bal van randje zestien met een fraaie curve over doelman Bas Reuvekamp.

WVF tegen Stevo
WVF moest zaterdag voor de derde wedstrijd van het bekertoernooi aantreden tegen Stevo uit Geesteren. Doordat de scheidsrechter het hoofdveld had afgekeurd moesten de 22 acteurs hun opwachting maken op het kunstgras van WVF. Na een zenuwachtige start kwam de thuisploeg na tien minuten op voorsprong. Een corner van rechts werd uiteindelijk door Ozhan Kardag verzilverd. Verdedigend speelde WVF de bal vaak rond en probeerde met lange ballen Timon Beimers en Kardag in stelling te brengen.

Na rust voerde WVF de druk verder op, met aanvallend net iets te weinig verrassingen. Trainer Eduard Lindeboom greep in en wisselde Kardag voor Arno Leenhouts en Hessel Berends voor Antoine Tenkink. Nog geen minuut later liet Beimers, na goed doorgaan van Mark Sloots, eenvoudig de 2-0 aantekenen. Maar de mannen uit Geesteren capituleerden niet. Nog geen vijf minuten later wist Stevo-aanvaller Roy Wigger de Zwolse verdediging makkelijk te verslaan. Vlak daarna was het weer raak. Onoplettendheid deed WVF ditmaal de das om. Tom Bentheim profiteerde daarvan en maakte gelijk: 2-2.

In een rommelige eindfase die volgde was WVF verdedigend het spoor bijster. Heel eenvoudig liep Ingmar Reinerink door de WVF-defensie en liet Mike Te Wiele kansloos: 2-3. De Zwolse goalie moest vervolgens vanwege een blessure vervangen worden door doelman Jaap Noordman. Donkere wolken pakten zich samen en een stortbui zorgde voor een koude douche voor WVF.

ZAC, Zwolsche Boys en VSW
Voor ZAC duurt het bekeravontuur dit seizoen nog wat langer. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar won zaterdag ook de derde poulewedstrijd. Op eigen veld werd zondag vijfdeklasser Alexandria met 2-1 verslagen. Na een 0-1 achterstand zorgden Jeffrey de Nooijer en Willard Zuidberg voor de zege. Een overwinning werd er zaterdag ook geboekt door Zwolsche Boys. De formatie van John Beijen won met 6-3 van Oene. Niels Goedegebuur maakte drie treffers, Wesley Bruinse scoorde twee keer en Orzan Mete was eenmaal trefzeker. Tot slot werd het duel tussen Prins Bernhard en VSW bij een 1-0 tussenstand vanwege de weersomstandigheden gestaakt.

Voetbal, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, VSW

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws