CSV door monsterzege naar halve finale

| 04-06-2010

CSV ’28 heeft zich vrijdagavond als beste nummer twee geplaatst voor de halve finales van het Zwols Kampioenschap Voetbal. Op het sportcomplex van Be Quick won de jonge formatie uit Stadshagen met maar liefst 8-2 van SV Zwolle A1.

Met voornamelijk B-junioren in de ploeg kwam CSV al vroeg op voorsprong door een treffer van Bas Roijakkers. Niet veel later stond het alweer gelijk na een fraaie goal van Zwolle-verdediger Hidde Appels. Het duel, dat prima werd geleid door scheidsrechter Pieter van der Pol, bleef in die fase op en neer golven. SV Zwolle kreeg ook wat meer kleine kansjes, maar toch was het opnieuw CSV dat op voorsprong kwam. Linksbuiten Kevin Landman stond aan het einde van een goed uitgespeelde aanval en zorgde na zo’n twintig minuten spelen voor 2-1. In het restant van de eerste helft werd er niet gescoord.

Na rust had CSV duidelijk het betere veldspel en bouwde de voorsprong al snel uit naar 3-1 en 4-1. De doelpuntenmakers waren respectievelijk Akke Pleijssier en Kingsley Imonite. SV Zwolle leek geklopt, maar werd nog even in het zadel geholpen door CSV-doelman Damian Scholten. Hij liet een afstandsschot van Dani Lohman simpel door zijn vingers glippen: 4-2. De jonkies van CSV raakten niet in paniek en gingen rustig door met scoren. Osama Benchaib (2x), Michel Lassche en Osman Kabba zorgden samen voor nog eens vier doelpunten, waardoor het uiteindelijk maar liefst 8-2 werd.

In de halve finale ontmoet CSV maandag 7 juni de beste nummer één. Toevalligerwijs is dat Zwolsche Boys, de nummer één uit de poule van CSV. Het pouleduel tussen beide halve finalisten eindigde vorige week in 4-1, in het voordeel van Zwolsche Boys. De huidige topscorer van het toernooi, Lennart Prins, maakte toen vier goals.

Voetbal, CSV ‘28, SV Zwolle, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws