Cruciale zege voor aspiranten Blue Hawks

| 11-06-2012

Het aspirantenteam van Blue Hawks heeft afgelopen zaterdag een cruciale zege geboekt. De Zwolse honkbalformatie wist in Drachten met 5-8 te winnen van naaste concurrent Drachten Diamonds. Voor beide ploegen was het een zeer belangrijk duel, want zowel Diamonds als Blue Hawks had tot dusver nog maar één keer verloren.

In de spannende wedstrijd bleken de jonge Zwollenaren het meest effectief. Al in de eerste inning passeerden Bas Wiers, Thomas Barneveld en Jens Egbertsen de thuisplaat. Bas sloeg een grondbal, terwijl Jens uithaalde voor een tweehonkslag. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Friezen vervolgens terug tot 2-3, maar verder liet Blue Hawks het in deze inning niet komen. Mede door een bijzonder fraaie pick-off van pitcher Thomas Barneveld op eerste honkman Dimas van der Meulen. De openingsslagvrouw van Drachten Diamonds was al getikt, voordat ze het wist.

Een inning later volgde wel de gelijkmaker. Blue Hawks zelf kon niet scoren. Bas sloeg wel een honkslag, maar bleef achter op de honken na strike-outs voor Jasper Galenkamp, Stijn Willems en Dimas van der Meulen. De thuisploeg kon zo door twee vrije lopen en enkele veldfouten terugkomen tot 3-3. In de derde en tevens laatste inning begon de regen voor de pitcher van Drachten Diamonds zijn tol te eisen. Na iets meer dan een uur alleen in een nat t-shirt te pitchen kon hij de slagzone niet meer vinden. Na vijf vrije lopen en met volle honken sloegen Bas Wiers en Cas Dol honkslagen, waarna Krijn van Beers zorgde voor een perfect uitgevoerde stootslag. Hiermee liep Blue Hawks uit naar een beslissende 3-8 voorsprong.

In de laatste gelijkmakende slagbeurt kwam de Friese ploeg nog wel terug tot 5-8, maar hield Blue Hawks de voorsprong vast. Door goed veldwerk, een uitgetikte loper op het tweede honk en een strike-out voorkwam de Zwolse ploeg dat de honkballers uit Drachten verder nog punten konden scoren. Winnend pitcher Thomas Barneveld kwam dit duel tot acht keer drie slag. Ook de pitcher van Drachten Diamonds gooide acht strike-outs.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws