Cricket-internationals actief op sportdag

| 12-11-2011

Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan organiseert maandag 14 november een sportdag voor ruim 300 leerlingen van de opleiding Vormgeving & Entertainment van Landstede. Tijdens deze sportdag maken leerlingen van deze MBO-opleiding kennis met diskgolf, voetbal en cricket.

De sporten diskgolf en voetbal worden verzorgd door studenten van de opleiding Sport & Bewegen. Voor cricket is de in april 2010 opgerichte Zwolse sportvereniging Cricket Club Zwolle gevraagd dit specifieke aanbod te verzorgen. Cricket Club Zwolle is er met medewerking van de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan in geslaagd om een drietal Nederlandse cricket-internationals - Tom de Grooth, Pieter Seelaar en Tim Gruijters - maandag naar Zwolle te laten komen. Zij zullen de leerlingen de fijne kneepjes van deze sport bijbrengen.

Cricket Club Zwolle, dat sinds kort dankzij de gemeente Zwolle haar eigen accommodatie heeft op sportpark De Marslanden, is erg tevreden met deze sportdag. Voorzitter Julian van Dijk: “Wij krijgen hierdoor de mogelijkheid om cricket onder de aandacht te brengen in Zwolle en binnen het Zwolse onderwijs in het bijzonder en zijn erg blij met de komst en hulp daarbij van de drie internationals.” Op sportpark De Pelikaan is het verzorgen van (vernieuwend) sportaanbod voor het Zwolse onderwijs één van de belangrijke pijlers naast gehandicaptensport, seniorensport en bedrijfssport.

Sportpark De Pelikaan, Cricket, Cricket Club Zwolle, Landstede

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws