Compleet Squash Zwolle oppermachtig

| 11-11-2010

Voor de eerste keer dit seizoen was Quality Contacts Squash Zwolle woensdagavond een keer compleet. En er werd dan ook meteen een goed resultaat neergezet. In eigen huis waren de Zwollenaren met 10-3 te sterk voor nummer drie HSRC De Diepput uit Den Haag. “Als we compleet zijn, dan zie je direct dat we als team kandidaat zijn voor de play-offs. Den Haag heeft immers al jaren één van de beste teams van Nederland”, vertelt teambegeleider Niels Boek.

Als eerste kwam Lucas Buit in actie tegen Raphael Kandra, een jong talent uit Duitsland. Hoewel Lucas stroef begon, werd al snel duidelijk dat Lucas met al zijn ervaring nog een maatje te groot is voor Raphael. Het werd een mooie wedstrijd, waarbij het atletisch vermogen van de jonge Duitser zwaar op de proef werd gesteld. Lucas won uiteindelijk met 3-0: 12-10, 11-6 en 14-12. De tweede wedstrijd ging tussen de beide nummers één: Simon Rosner (Duitsland) voor Quality Contacts Squash Zwolle en Martin Knight (Nieuw-Zeeland), spelers uit de top 50 van de wereld. De eerste twee punten waren direct een voorbode voor de partij. Vijftien minuten hoge school squash en uiteindelijk Simon die de punten pakte. De partij duurde, ondanks de 3-0 zege van Simon, toch bijna een vol uur.

De laatste wedstrijd ging tussen Kashif Shuja (Nieuw-Zeeland) voor Zwolle en Sebastiaan Weenink, een uitzonderlijk talentvolle Nederlandse squasher. Kashif won de eerste game, maar je zag dat hij met de rem erop speelde vanwege zijn pas genezen hamstring. Kashif durfde niet vol voor de punten te gaan. De laatste wedstrijd ging dan ook helaas voor Zwolle met 1-3 naar Den Haag.

Vrouwen
De vrouwen van Squash Zwolle speelden woensdagavond een spannende wedstrijd tegen Victoria uit Rotterdam. Namens Zwolle won Melissa Meulenbelt haar partij met 3-0 van Marjon Dingemans. En Natasja Buisman was met 3-2 te sterk voor Daniëlle Rossmeissl. Maar door de nederlagen van Dagmar Vermeulen (0-3) en Sina Wall (1-3) won Victoria uiteindelijk met 7-11 in Zwolle. Voor de Zwolse dames was het de derde partij in de eredivisie en tevens de derde nederlaag.

Squash Zwolle, Squash, Lucas Buit, Kashif Shuja, Dagmar Vermeulen, Simon Rosner


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws