Cheerleaders kijken uit naar de play-offs

| 08-04-2014

Het cheerleadersteam van Landstede Basketbal, oftewel het showballet van DIFF Dancemasters, kijkt uit naar de play-offs. “De meiden vinden het elke thuiswedstrijd hartstikke leuk om het publiek te entertainen”, zegt Claudia de Rijter, choreograaf en manager van DIFF Dancemasters. “Net als de basketballers trainen wij elke week hard voor de wedstrijden. Speciaal voor de play-offs zijn wij al bezig met nieuwe dansen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij Landstede Basketbal zijn de cheerleaders van DIFF bezig aan hun tweede seizoen. “Klopt, twee jaar geleden zijn wij benaderd door Hans Roman en in de beginfase was het wel even aftasten, maar inmiddels is het dansteam eigenlijk niet meer weg te denken bij elke thuiswedstrijd”, stelt De Rijter, die blij is met de vaste groep van zestien danseressen. “Uiteraard kunnen ze niet altijd allemaal bij elk thuisduel dansen, want de agenda zit - naast de vaste trainingen - vol met optredens. Zo staan wij in theatershows, verzorgen dinnershows en treden bijvoorbeeld op bij een opening van een nieuwe winkel. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Maar over het algemeen staan er altijd wel acht tot twaalf danseressen in het Landstede Sportcentrum.”

Nu de cheerleaders inmiddels al heel veel wedstrijden van Landstede Basketbal hebben bijgewoond, leven zij ook steeds meer mee met de basketballers. “Wij balen absoluut bij een nederlaag, maar de ontlading bij een overwinning is nog veel groter”, vertelt Claudia de Rijter, die de sport basketbal goed vindt passen bij het showballet. “Basketbal is een sport voor fysiek sterke spelers en daar hoort krachtige muziek en een grandioze dansshow bij. Bovendien is het altijd leuk om voor veel publiek op te treden. En in de play-offs verwachten wij natuurlijk nog meer publiek, dus daar kijken wij zeker naar uit.”

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Dansen, DIFF Dancemasters

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws