Bunnik: ‘Teleurgesteld, maar dat is logisch’

| 23-04-2017

HC Zwolle heeft zondagmiddag geen punten overgehouden aan het thuisduel met middenmoter HBS. De Zwolse overgangsklasser trad aan zonder sterkhouders Jurjan Boiten en Jaap Rondhuis en dat gemis bleek te groot om tot een goed resultaat te komen. Wat volgde was een dikke 7-3 nederlaag. “We zijn teleurgesteld, maar er is vast niemand die dat onlogisch vindt”, stelt trainer Bert Bunnik.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het gemis van sterkhouders als Boiten leverde HC Zwolle al een pittige eerste seizoenshelft op en ook ditmaal konden de Zwollenaren het niet opvangen. “We hebben al vaker ervaren dat we niet zo’n hele brede selectie hebben. Daarnaast was Tijmen Maakal twee dagen ziek geweest, waardoor hij niet lekker fit heeft kunnen spelen”, vertelt Bunnik. Toch kwam Zwolle in de eerste helft nog aardig mee. Pieter-Jan Voerman benutte een strafcorner en op slag van rust kreeg de ploeg zelfs de kans om op 2-2 te komen. “Die kans misten we en even daarna kregen we geen strafcorner. Aan de andere kant kreeg HBS voor een soortgelijke overtreding wel een strafcorner en die ging binnen. Was het bij rust 3-1 in plaats van 2-2.”

In de tweede helft nam HC Zwolle meer risico, om zo toch nog iets van de uitwedstrijd te kunnen maken. Het leverde bijna twee handen vol aan strafcorners op, maar doelpunten maken lukte niet. “Pieter-Jan trof nog een keer de lat en verder liepen ze even wat minder lekker”, zegt Bunnik. Daan Ros trof nog wel twee keer doel, maar HBS zette daar in het tweede bedrijf vier doelpunten tegenover. Zo verloor HC Zwolle met 7-3 en wacht er een enorm spannende ontknoping. Hekkensluiter Alkmaar won zondag namelijk van Nijmegen en zodoende staan Alkmaar, Ring Pass en Zwolle binnen één punt van elkaar. “Daar gingen we al vanuit, want Nijmegen is klaar. Het wordt hoe dan ook een spannend slot”, aldus Bunnik.

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws