Brons voor stepper Martijn Tiemens op NK

| 14-09-2014

Martijn Tiemens is zaterdag knap derde geworden bij het NK steppen op de lange afstand. De stepper van Stepteam Zwolle was achter de twee favorieten Peter Groeneveld en Stephan Bouman de ‘best of the rest’. Zijn clubgenoten Jonathan Steenbergen, Jeroen Houdé en Machiel Steenbergen eindigden respectievelijk als vijfde, zevende en achtste.

Op de Nedereindse Berg, het wielerparcours aan de rand van Nieuwegein, werd het een zware tocht voor de steppers van Stepteam Zwolle. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van ongeveer tien man, met daarbij de vier Zwolse steppers. Die hadden echter geen antwoord op de tempoversnellingen bergop van Peter Groeneveld en Stephan Bouman. Achter de twee leiders in koers ontstond een felle strijd om de derde plaats. Martijn Tiemens deed een poging om terug te komen bij de koplopers, maar moest zich na een inzinking laten terugzakken in de groep achtervolgers. Even leek hij ook te moeten lossen uit die groep, maar knokte zich knap terug.

In de slotfase van de wedstrijd had Tiemens in de strijd om het brons nog één concurrent over, die hij in de eindsprint ruim voorbleef. Nederlands kampioen werd titelverdediger Bouman uit Woudenberg. Zaterdag 20 september wordt de stepcompetitie afgesloten met opnieuw een wedstrijd over 50 kilometer in Kamperzeedijk.

Steppen, Stepteam Zwolle, Machiel Steenbergen, Jonathan Steenbergen, Martijn Tiemens, Jeroen Houdé

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws