Braziliaan Weller weer weg na komst Ars

| 24-07-2010

Weller Wilson Pereira maakt komend seizoen geen deel uit van de selectie van FC Zwolle. De eerstedivisionist heeft besloten niet met de Braziliaanse spits in zee gegaan, die op voorspraak van René Eijkelkamp tijdelijk als testspeler in Zwolle was gestald. Volgens Art Langeler voldoet Weller niet aan het profiel van FC Zwolle. Met Sjoerd Ars hebben de Zwollenaren inmiddels een nieuwe aanvalsleider gevonden. Hij sluit maandag aan bij de groep.

De Braziliaanse aanvaller Weller, in bezit van een Italiaans paspoort, mocht zich deze week laten zien tijdens de oefenwedstrijd van de eerstedivisionist tegen Gaziantepspor. Langer was niet eens echt ontevreden over het spel van de aanvaller. “Maar in eerste instantie zijn we op zoek naar andere spelers”, liet hij in De Stentor optekenen. Ars zal komend seizoen als belangrijkste aanvaller fungeren bij FC Zwolle.

Met Ars (26) heeft FC Zwolle de afmaker gevonden die al jaren werd gezocht. In de laatste vijf seizoenen was Ars namens FC Omniworld, Go Ahead Eagles en RBC altijd goed voor vijftien of meer treffers. “Die statistieken waren niet onbelangrijk”, erkent technisch directeur Bert Konterman. “We hebben er ook nooit een geheim van gemaakt van Ars bij ons hoog op het lijstje stond. De zaak is binnen ons budget afgehandeld en het salaris van Ars past keurig binnen ons loongebouw. We zijn blij dat de boel rond is. Er staat een selectie waar we mee voor de dag kunnen komen.”

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, De Stentor, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws