Boys heel blij met opnieuw drie punten

| 20-11-2010

Na de schitterende zege van vorige week heeft Zwolsche Boys zaterdag opnieuw een mooie overwinning geboekt. Op bezoek bij De Esch won de ploeg van trainer John Beijen met 1-2 en daarmee heeft de promovendus voorlopig afstand genomen van de degradatiestreep. Net als verleden week kwam de overwinning van Zwolsche Boys pas laat tot stand. Toen iedereen al genoegen had genomen met een punt, was het Nenad Lukic die de Boys toch nog de drie punten bezorgde.

“Wij zijn hartstikke blij met deze drie punten”, jubelt Beijen na afloop van het zware duel in Oldenzaal. “Ik vond ons in de eerste helft het betere van het spel hebben, maar we zakten in het tweede bedrijf wat weg.” Toch waren het de bezoekers uit Zwolle die na rust twee keer wisten te scoren en zodoende aan het langste eind trokken. Niels Goedegebuur toonde zich in de 53ste minuut vanaf de penaltystip trefzeker en zette de bezoekers op 0-1. Lang konden de groen-witten daar echter niet van genieten, want amper vijf minuten later lag de 1-1 er al in.

“In de fase na die 1-1 was De Esch in mijn beleving wat beter en kregen zij ook wel wat kansjes om het duel naar zich toe te trekken. Dat gebeurde gelukkig niet en dus kon het tot en met de laatste minuut nog beide kanten op. Een bevlieging van Lukic bracht ons gelukkig nog de drie punten. Hij werd mooi vrijgespeeld en zijn afstandsschot verdween mooi strak in de hoek. Misschien verdiende het duel wel geen winnaar en kun je stellen dat Zwolse Boys vandaag de gelukkigste was, dat neemt niet weg dat wij heel erg blij zijn met de punten.”

SVI
SVI is er zaterdag niet in geslaagd om de tweede overwinning van het seizoen te behalen. In Zwolle ging de ploeg van trainer Henk Nieuwenhuis met 0-2 onderuit tegen OZC uit Ommen. Beide doelpunten vielen na rust. Floris Buitenhuis opende de score in de 54ste minuut, Kristian Hogeterp verdubbelde de marge twintig minuten later. De Zwolse ploeg leed daardoor alweer de achtste nederlaag van het seizoen. Omdat ASC ’62 zaterdag knap met 3-0 wist te winnen van DVO, is SVI opnieuw alleen hekkensluiter in de tweede klasse H.

Voetbal, SVI, Zwolsche Boys, Tweede klasse H

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws