Bouwman: ‘We zijn hier heel erg blij mee’

| 25-10-2016

SV Tyfoon en SV Zwolle Handbal besloten voor de afgelopen zomer samen te smelten in één vereniging: Travelbags/HV Zwolle. Dat vergde de nodige aanpassingen, behalve voor het eerste damesteam van de gloednieuwe club. Op twee dames na speelt het hele vlaggenschip van SV Zwolle namelijk weer in het eerste. Toch moet trainer Lambert Bouwman opnieuw gaan bouwen.

Lambert, vier punten uit de eerste drie wedstrijden. Dat is best een aardige start.
“Ja. We hebben drie moeilijke tegenstanders gehad en hebben twee keer gewonnen. Ha-STU is gewoon lastig en Broekland-uit helemaal. Die wedstrijden hebben we met één punt verschil over de streep getrokken, waarna we tegen Overwetering juist met één punt verschil verloren. Al met al zijn we hier heel erg blij mee, want we hebben toch een ietwat andere samenstelling. Het was afwachten hoe we uit de startblokken zouden schieten.”

Je bent veel spelers kwijtgeraakt?
“Dat valt wel mee hoor, eigenlijk maar twee. Kelly van der Giessen is voor een jaar naar Aruba en dat is natuurlijk een gemis voor het hele team. We vangen dat niet zomaar op en daarbij hebben we toch weer twee anderen moeten inpassen. Het is daardoor een beetje wennen en ook moeten we zorgen dat we weer op elkaar ingespeeld raken. Het heeft tot gevolg dat er wel eens iets niet helemaal loopt. Ik spreek altijd over een geoliede machine en dat zijn we op dit moment nog niet.”

Heeft de fusie nog voor veranderingen binnen de ploeg gezorgd?
“Qua spelers niet, daar hebben we niets aan overgehouden. Maar we hebben wel uitgesproken dat we meer naar de prestatiekant willen gaan. Daar is ook het beleid op gericht en dat past helemaal in het straatje van een hoofdtrainer, haha. Het heeft allemaal wel tijd nodig, want het is wennen. We spelen ineens in andere kleuren, het clubgevoel is anders. Dat zijn kleine, psychologische dingen… Maar ze spelen wel.”

Wat willen jullie dit seizoen bereiken?
“ Het is wel de bedoeling om in de bovenste regionen te eindigen, dat hebben we ook naar elkaar uitgesproken. Ik ga niet roepen dat we kampioen moeten worden, want trainers die dat roepen zijn volgens mij nog nooit kampioen geworden. Nee, top vijf, dat is voor ons het doel. En of dat dan plaats twee of plaats vier is, dat zullen we zien. We gaan onszelf in ieder geval geen druk opleggen.”

Wat is daar de komende periode voor nodig?
“Ik wil graag een gedegen en goed spelletje spelen en dan hebben we het vooral over de dekking. Daar ligt de komende weken onze prioriteit. En uiteindelijk natuurlijk bij het winnen van wedstrijden. Zaterdag spelen we bij Artemis en dat is niet makkelijk. Ze hebben bijvoorbeeld een vervelend publiek. Ja, we moeten vol aan de bak.”

Handbal, Lambert Bouwman, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws