Bouwman voorzichtig: ‘Veel niet in de hand’

| 10-10-2017

Met vier punten uit twee wedstrijden konden de dames van Travelbags/HV Zwolle niet beter starten. Gezien die actuele uitslagen en de prestaties van vorig jaar, is het volstrekt logisch om te denken aan titelkansen. Lambert Bouwman, trainer van de damesformatie, wil daar niet aan. “Je moet van wereldklasse zijn om het vol te houden”, vindt hij.

© Annet van Raalten

De Zwolse handbalsters deden afgelopen seizoen lang mee om de titel, maar moesten door een aantal mindere weken genoegen nemen met een derde plaats. De ploeg toonde daarmee wel aan dat het beschikt over de nodige potentie en die potentie is dit seizoen niet verdwenen. Toch neemt coach Bouwman genoegen met eenzelfde eindklassering. “Natuurlijk hoop ik dat we hoger kunnen eindigen, maar daar ben ik altijd voorzichtig in. Ik las al ergens dat we kampioen willen worden, maar dat is voorbarig. Er zijn zoveel factoren die daar invloed op kunnen hebben. Prestaties van de concurrenten, blessures en in onze klasse zijn scheidsrechters nog wel eens een heikel punt. Je hebt heel veel niet in de hand”, zegt Bouwman.

Zodoende wil de trainer voorlopig niet verdergaan dan een plaats in de top drie. Dat moeten de Zwollenaren doen met vrijwel dezelfde selectie als vorig jaar, al is er hier en daar wel wat gewijzigd. “We hebben er een aantal speelsters van buitenaf bij, die hier voornamelijk door studie terecht zijn gekomen. Wij zijn geen mensen die bij anderen gaan lopen vissen. Dat hebben ze bij ons wel gedaan, maar dan bel ik direct op. Dat vind ik niets”, zegt Bouwman, die baalt van de lengte van de voorbereiding. Door de late vakanties in de regio Zwolle had hij slechts vier weken om zijn ploeg voor te bereiden op de competitiestart. “Dus eigenlijk zijn we nu nog bezig met de voorbereiding. Daarom was ik ook blij dat we zaterdag van Broekland wonnen, want ik dacht dat het een zware dobber zou worden.”

© Annet van Raalten

Broekland was vorig seizoen namelijk nog een van de concurrenten. Wat dat betreft lijkt HV Zwolle op de goede weg, al blijft Bouwman ook hierin uiterst voorzichtig. Hij weet dat het aankomend weekend zo weer anders kan zijn, als zijn ploeg aantreedt tegen het nog ongeslagen Heeten. “Ik weet niet wat ik kan verwachten en wat hun speerpunten zijn, want zij komen uit een hogere klasse. We gaan uit van eigen kracht en zien het dan wel. Als we verliezen hebben we nog werk te doen en als we winnen zijn we op de goede weg. Dat dubbeltje kan beide kanten op vallen. Ik denk in ieder geval dat het een mooie wedstrijd wordt.”

Handbal, Lambert Bouwman, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws