Bouwman: ‘Ik zit zeker weten op mijn plek’

| 06-04-2017

De dames van Travelbags/HV Zwolle leken halverwege de handbalcompetitie titelfavoriet nummer één. In de tweede seizoenshelft liep het echter allemaal ietsjes minder, waardoor de ploeg uiteindelijk genoegen moest nemen met plaats drie. Voor ontevredenheid zorgt dat niet, al had er misschien wel iets meer in het vat gezeten. Trainer Lambert Bouwman blikt terug en een beetje vooruit.

© Annet van Raalten

Lambert, het seizoen is ten einde. Heb je het met een tevreden gevoel afgesloten?
“We wilden bij de eerste drie eindigen en dat hebben we gedaan. In dat opzicht ben ik dus ook wel tevreden, al had er misschien wel iets meer in gezeten. We kregen te maken met blessures en dat is altijd een beetje lastig. Het is altijd de vraag of je heel blijft, ja of nee. Op een gegeven moment kregen we in twee weken tijd twee blessures te verwerken. En ook nog bij basisspelers. De selectie was niet breed genoeg om dat op te vangen.”

Jullie eindigen als derde, terwijl ook de titel op een gegeven moment in zicht was. Waar is het misgegaan?
“Die blessures zijn wel een reden. Ik denk dat wij een hartstikke leuke ploeg hebben en best goed handbal spelen. Maar als je dan blessures krijgt, is het lastig om dat op te vangen. We zijn er druk mee bezig om in de breedte sterker te worden, maar dat gaat te langzaam. Het heeft tijd nodig. Gelukkig zitten er goede meiden in het tweede en komt er ook betere jeugd aan. Dat helpt mee.”

“Daarnaast is een kampioenschap ook afhankelijk van verschillende factoren, waar je soms geen invloed op hebt. Je moet ook een beetje geluk hebben. Er zijn wedstrijden geweest die we met één of twee punten verschil hebben verloren. Als het kwartje dan net even onze kant op was gevallen… Tja, zo is het nou eenmaal.”

© Annet van Raalten

Je hebt dit jaar weer een nieuw team opgebouwd. Hoe ver ben je gekomen?
Na een stilte… “Ik denk dat wij op de goede weg zijn. Het gaat zoals ik het graag zie, maar zoals gezegd moeten we in de breedte groeien. Dat kan door harder en beter te trainen, daar kijken we nu naar. Naar mijn idee zijn we wel op de juiste plek geëindigd. Als trainer ben je natuurlijk nooit tevreden, maar het is ons wel weer gelukt om er een team van te maken. Daar ben ik in ieder geval heel blij mee.”

Wat zegt dat voor volgend seizoen?
“Je moet je doelen verleggen. Als het proces zo doorgaat, dan kunnen we voor een plaatsje hoger gaan. Ik ben geen trainer die roept dat we kampioen gaan worden, daar ben ik te realistisch voor. Als je het hoofd boven het maaiveld uitsteekt, is het ook makkelijker om je af te zagen. Onze competitie is ook heel erg sterk. Wij kijken goed naar waar er nog rek in zit en wie weet komt er ook nog wel wat van buitenaf. Maar daar zijn we niet specifiek naar op zoek.”

Jij bent er volgend jaar dus weer bij?
“Ja, jij ook? Haha. Ik heb mijn handtekening weer gezet, want ik vind het nog hartstikke leuk en zit zeker weten op mijn plek.”

Handbal, Lambert Bouwman, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws