Blunders zorgen voor nederlaag Zwolle

| 14-07-2010

De derde oefenwedstrijd van FC Zwolle leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase gaf de Zwolse verdediging heel eenvoudig twee cadeautjes weg. Het Olympisch elftal van Qatar, waar voormalig Zwolle-trainer Co Adriaanse de scepter zwaait, nam de presentjes dankbaar in ontvangst en won uiteindelijk met 1-3.

Op het veld van Olympia ‘28 in Hasselt zagen zo’n vijfhonderd supporters, waaronder Henk en Marianne Timmer, een aantrekkelijke eerste helft. Qatar bleek een technisch goede ploeg die zeer goed positiespel speelt. In de vierde minuut resulteerde dat al in een goede kans van Abdellah, die vakkundig door doelman Leon ter Wielen onschadelijk werd gemaakt. FC Zwolle was in de eerste helft steeds gevaarlijk in de snelle omschakeling, waarbij vaak Bram van Polen betrokken was. In de achtste minuut kwam Van Polen zelf vrij voor het doel, maar de doelman redde bekwaam. Even later zette dezelfde Van Polen Pepijn Kluin vrij voor de doelman, maar ook deze keer stond de doelman een Zwolse treffer in de weg.

Qatar wist na een goed half uur als eerste het net te vinden. De pijlsnelle Mohamed Salah Enil rondde een fraaie aanval doeltreffend af. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Een goede voorzet van Dominggus Lim-Duan werd teruggelegd door Van Polen en goed afgerond door Erik Bakker, waardoor de teams met 1-1 gingen rusten.

Na de thee begon FC Zwolle aanvallender en had het ook meer balbezit dan voor de pauze. Het vele balbezit resulteerde echter niet in kansen, waardoor de gehele tweede helft het spel zich vooral afspeelde op het middenveld. Met nog slechts vijf minuten te spelen hadden het publiek en de spelers zich al verzoend met een gelijkspel, maar twee blunders zorgden alsnog voor een onverdiende nederlaag. Eerst liet Ter Wielen een corner los die van dichtbij werd ingeschoten door Khaled Mouftah. En even later zorgde simpel balverlies in de achterste linie ervoor dat Mohammed Hares prachtig de 1-3 in de kruising kon schieten.

Trainer Art Langeler was niet tevreden over de wedstrijd. “In de eerste helft hadden we veel te weinig het initiatief. We kregen weliswaar een aantal goede kansen in de omschakeling, maar we horen zelf meer het spel te bepalen. Na de pauze hebben we eerder druk gezet en meer balbezit gehad, maar het ontbrak steeds aan een goede eindpass. Het is zuur dat je door twee fouten zelfs de wedstrijd nog weggeeft.” Aanstaande zaterdag spelen de Zwollenaren weer een oefenwedstrijd, op het veld van USV in Nieuwleusen is Heerenveen dan de tegenstander.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws