Blue Hawks verovert kampioenschap

| 19-09-2010

Het heren honkbalteam van Blue Hawks is zondagmiddag kampioen geworden van de vierde klasse A. In de derde en laatste play-off-wedstrijd zegevierden de Zwollenaren met 10-5 over WHSC 2, waarmee promotie een feit werd. Beide teams hadden hun eerste twee wedstrijden in de play-offs winnend afgesloten, waardoor het laatste duel in de vierde klasse van Noord Nederland een heuse finale werd.

In het allesbeslissende duel om promotie naar de derde klasse was Blue Hawks met name in de beginfase van de wedstrijd een klasse beter dan WHSC. Door middel van sterke pitching van Jason Kollen - die zondag de hele wedstrijd wierp - en enkele goede veldacties van onder meer korte stop Yan-Kei Lo, hield Blue Hawks haar tegenstander lange tijd op slechts één punt. De thuisploeg kwam zelf wel regelmatig tot scoren. Mede door goed aanvallend spel en wat verdedigende fouten bij WHSC kon de Zwolse formatie relatief eenvoudig uitlopen naar een 10-1 voorsprong, waarmee al een klein voorschot op het kampioenschap werd genomen.

De bezoekers uit Winschoten wilden echter nog van geen wijken weten en maakten er in de slotfase alsnog een spannend duel van. Via vier runs werd het verschil verkleind tot 10-5, maar verder dan dat liet Blue Hawks het niet komen. Het betekende alweer de vijftiende zege voor Blue Hawks in dit seizoen, en de derde achtereenvolgende winstpartij in de play-offs. In het hele seizoen werden er slechts twee wedstrijden verloren, waardoor Blue Hawks met recht de kampioen mag worden genoemd. Na afloop van de laatste gewonnen wedstrijd ontvingen de spelers bloemen en champagne uit handen van het bestuur.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws