Blue Hawks-pupillen nemen revanche

| 13-06-2010

Drie rake klappen van Dimas Folkerts en een handjevol kordate acties van catcher Rik Brinkhuis hebben Blue Hawks, bij de start van de tweede competitiehelft, aan een belangrijke overwinning geholpen. Waar de Zwolse ploeg in de openingswedstrijd van het seizoen nog met 2-9 verloor van Uitsmijters ‘55, werd in de return sportieve revanche genomen: 12-8.

Blue Hawks kende zaterdag een moeizame start tegen Uitsmijters ‘55. Mede door zes vrije lopen en een tweehonkslag keek de thuisploeg na de eerste slagbeurt al tegen een 0-5 achterstand aan. Blue Hawks kwam echter ijzersterk terug. Al in de gelijkmakende eerste slagbeurt scoorden de Zwolse honkballers zesmaal. Dimas Folkerts en Bas Wiers sloegen ieders twee ploeggenoten over de thuisplaat.

Verdedigend gooide de Zwolse ploeg de deur volledig in het slot. Maar liefst driemaal werd er door catcher Rik Brinkhuis een tegenstander uitgeschakeld bij een poging een honk te stelen. Drie andere keren werd een geslagen bal door de veldploeg omgezet in een nul. Zodoende stond Blue Hawks geen enkel punt meer toe in de tweede en derde inning. Zelf bleef Zwolle scoren en kwam op een 12-5 voorsprong. In de vierde inning mochten de bezoekers nog wat terug doen, maar zij kwamen niet verder dan 12-8.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws