Blue Hawks heeft geen kind aan Bedrocks

| 13-05-2012

Het herenteam van Blue Hawks heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning op Bedrocks 2 uit Emmen geboekt. De Zwolse honkballers zegevierden met maar liefst 23-0 en dus hield pitcher Jason Kollen voor het eerst sinds 2009 weer eens ‘de nul’. “De partij was na een kwartier spelen al beslist”, zegt speler en leider Gordon Conradie. “Hun pitcher, een junior, had wat last van zenuwen en gooide wel hard, maar niet zuiver. Toen hij een man van ons raakte was het gebeurd, hij werd daarna ook snel vervangen.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Niet alleen kreeg de slagploeg van Blue Hawks zondag hitbare ballen toegeworpen, de ploeg was zelf ook gewoon in vorm. “Na de eerste slagbeurt hadden we zelf al elf punten gemaakt en dat is wel uitzonderlijk goed. Bovendien gooide Jason vandaag echt een heel goede partij met maar twee honkslagen tegen. Verder stond het infield ook gewoon uitstekend bij ons waardoor Bedrocks geen moment in de wedstrijd is geweest en het al snel duidelijk was dat het een grote overwinning voor ons zou worden.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De teller bleef uiteindelijk op 23-0 steken, maar het verschil had volgens Conradie nog veel hoger moeten uitvallen. “Als je na de eerste inning met 11-0 voor staat, dan word je vaak wat overmoedig. Jongens gaan dan slaan op ballen die eigenlijk wijd zijn en dan heb je zo drie slag aan de broek. In onze tweede slagbeurt maakten we dan ook maar één punt, want er werd aan slag teveel risico genomen. Uiteindelijk hebben we de draad wel weer goed opgepakt en alsnog een grote zege geboekt. Op 15-0 hebben we een aantal jongens gewisseld, zodat alle zestien man vandaag aan slag zijn geweest.”

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws