Blue Hawks grijpt in slotbeurt de titel

| 15-10-2012

Een uniek honkbalseizoen voor honk- en softbalvereniging Blue Hawks. “De drie honkbalteams die wij hebben, zijn alle drie kampioen geworden. Nadat in augustus het pupillenteam al de titel prolongeerde, volgde vorige maand de aspirantenploeg. En zondag werd ook het heren honkbalteam kampioen, de derde kampioen van dit seizoen”, aldus Rogier van Zon van Blue Hawks.

Het heren honkbalteam beleefde zondag een krankzinnig spannend einde van de competitie. “Door afgelastingen eerder dit seizoen moesten wij op de laatste speeldag van de competitie zowel tegen de nummer één, als de nummer drie aantreden. Alleen als wij ongeslagen bleven, was de titel een feit”, zegt Rogier van Zon. In die bijna onmogelijke missie slaagde Blue Hawks, dat als nummer twee aan de laatste dag van de competitie begon. Eerst werd koploper en titelverdediger WHSC met 6-3 verslagen en vervolgens werd er tegen Drachten Diamonds met 8-8 gelijkgespeeld, genoeg voor het kampioenschap.

“In de tweede wedstrijd ging het een stuk moeizamer. Blue Hawks moest de wedstrijd beginnen zonder onze beoogde pitcher, terwijl Drachten een zeer sterke troef in handen had. Ze hadden onder leiding van hun talentvolle pitcher nog nooit verloren”, zegt Van Zon. De Zwolse ploeg kwam op een 5-8 achterstand, waardoor het kampioenschap buiten bereik leek. “In de allerlaatste slagbeurt hadden wij lopers op alle honken en kreeg John Maduro vier wijd. Hierdoor kon Nathan Coppens vanaf het derde honk de gelijkmaker scoren, waardoor het kampioenschap een feit was.” Mede door het sportieve succes begint Blue Hawks het aankomende seizoen met twee nieuwe teams. “De komende periode probeert Blue Hawks voldoende spelers voor deze twee teams te vinden, om zo het succes van 2012 in het volgende jaar een vervolg te kunnen geven.”

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws