Blijlevens tevreden over optreden rensters

| 10-08-2010

Het gaat goed met Nederland Bloeit in La Route de France. De ploeg met de Zwolse rensters Loes Gunnewijk en Janneke Kanis veroverde maandag met Annemiek van Vleuten al de leiderstrui. En dinsdag wist Marianne Vos de tweede etappe op haar naam te schrijven.

In de sprint wist de renster van Nederland Bloeit de Duitse Ina Yoko Teutenberg (HTC-Columbia) af te troeven. Die won maandag nog de eerste etappe. Annemiek van Vleuten werd voor de tweede dag op rij derde en wist met de bonificatieseconden haar eerste plaats in het klassement te verstevigen. Ploegleider Jeroen Blijlevens van Nederland Bloeit toonde zich kort na de wedstrijd bijzonder tevreden over het optreden van zijn rensters.

“We hebben volle bak gereden om een Canadese vluchtster terug te halen, omdat we wisten dat we kansen hadden in deze sprint. Teutenberg wint normaal gesproken altijd op snelheid, maar met een lastige aankomst - na een lastige rit - is Marianne gewoon beter. Wat dat betreft was dit een mooie testcase voor het WK van begin oktober in Australië, waar eenzelfde aankomst wacht. En natuurlijk is het mooi dat Van Vleuten leidster blijft. We willen haar trui zo lang mogelijk verdedigen.”

Wielrennen, Loes Gunnewijk, Janneke Busser-Kanis, Nederland Bloeit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws