Bike-4Life organiseert vriendenfietstocht

| 19-05-2015

Stichting Bike-4Life organiseert op zondag 31 mei een vriendenfietstocht voor de fietsvrienden Jort van Welbergen en Martijn Mul. Het duo beklimt op 4 juni meerdere keren de Alpe d’Huez en doet dat onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Daarmee helpen de twee het KWF. “Wij zijn gegrepen door het doel en het achterliggende verhaal van deze mannen. Daarom hebben we besloten om de krachten te bundelen”, zegt organisator Martin Elsendoorn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Jort van Welbergen en Martijn Mul vertrekken in juni naar Frankrijk, om daar deel te nemen aan de jaarlijkse Alpe d’HuZes. Door zo vaak als mogelijk de berg te beklimmen, halen zij geld op voor het KWF. Stichting Bike-4Life hoopt met haar vriendenfietstocht een bijdrage te kunnen leveren. “Wij steunen daarmee Jort en Martijn in de deelname aan het evenement. Daarom hebben we ook besloten om de opbrengst van de toertocht één op één door te voeren naar deze mannen. Zo hopen we de deelname naar een nog groter succes te brengen”, meldt Elsendoorn.

Op zondag 31 mei is er voor ieder wat wils. De start van de tocht is bij de Nieuwe Bierton in Zwolle, daar waar je kan beginnen aan verschillende afstanden. “Er is een tocht van 40 kilometer, maar ook één van 80. Dan ga je een stukje door de IJsselvallei en er zit ook een fijn bergje in”, vertelt Elsendoorn. Naast deze twee afstanden is er een familietocht, een tocht voor mountainbikers en een motortocht. “Bij de fietstochten wordt er onderweg voor een natje en een droogje gezorgd. Wanneer iedereen binnen is, zo rond de klok van 16.00 uur, vindt er bij de Nieuwe Bierton een barbecue plaats”, zegt Elsendoorn. Inschrijven voor de vriendenfietstocht kan via www.bike-4life.nl en kost 15 euro.

Wielrennen, Fietsen, Stichting Bike-4Life, Martin Elsendoorn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws