Bike-4Life komt toch met Vriendentocht

| 17-05-2016

Stichting Bike-4Life komt dit jaar toch weer met een Vriendentocht. In de afgelopen jaren organiseerde de stichting eens in de twee jaar een groot evenement, waarbij er een knipoog naar het EK of WK voetbal werd gemaakt. Dit jaar doet het Nederlands elftal niet mee, maar toch heeft Bike-4Life besloten om op zondag 3 juli weer een evenement te organiseren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Rond het EK van 2012 en het WK van 2014 organiseerde Bike-4Life al grote evenementen, om zo geld in te zamelen voor het goede doel. In 2012 was er een spinningmarathon en fietste Martin Elsendoorn naar Oekraïne. In 2014 werd er in 72 uur virtueel naar Rio de Janeiro gefietst. Dit jaar doet het Nederlands elftal niet mee aan het Europees kampioenschap, maar toch is er besloten om opnieuw een Vriendentocht op poten te zetten. Op zondag 3 juli worden er verschillende tochten gereden, die allen starten bij De nieuwe Bierton. Er is een motorfietstocht, een familie-puzzeltocht, een mountainbiketocht, een verassingsfietstocht en een racefietstocht. “Onder het motto ‘samen uit, samen thuis’ worden de diverse tochten gereden. Het is de bedoeling om op elkaar te wachten en niet een eigen tempo te gaan bepalen”, meldt de stichting.

De motorfietstocht bestaat uit 150 kilometer, terwijl de familie-puzzeltocht over ongeveer 25 kilometer gaat. De mountainbikers krijgen 35 kilometer voor de kiezen en de verrassingsfietstocht loopt over 40 kilometer. Voor de echte wielrenners is er een parcours van 80 kilometer uitgezet. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website van Bike-4Life. Deelnemers betalen 15 euro per persoon en dat is inclusief een barbecue. Bij de familietocht zijn kinderen tot 15 jaar gratis, maar ook zij dienen zich op te geven.

Wielrennen, Fietsen, Stichting Bike-4Life


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws