Bijzondere winst Landstede, verlies W'holte

| 22-01-2012

De volleybalsters van Landstede hebben zaterdag in de tweede divisie vrij eenvoudig met 0-4 gewonnen van Pegasus. Na afloop was er blijdschap over de ruime overwinning die de ploeg van coach Siemen Klaver behaalde op het team, dat qua verliespunten op plaats twee stond. “Maar het was ook een heel bijzondere wedstrijd, aangezien Pegasus voor het eerst speelde sinds een speelster aan hun kant overleed. Dan besef je weer dat het maar om een potje volleybal gaat”, aldus Klaver.

De dames van Pegasus werden door de hele vereniging gesteund in hun eerste duel sinds het overlijden van hun teamgenoot, waardoor de hal in Nijmegen tot de nok toe gevuld was. De wedstrijd begon met een minuut stilte en een plechtigheid. “We zijn er ook de hele week mee bezig geweest, over wat we konden verwachten en hoe ermee om te gaan”, vertelt Klaver. Invloed op het spel van Landstede had de situatie niet zoveel, want de ploeg speelde erg goed. “We haalden een heel goed basisniveau en zaken die vorige week minder liepen gingen nu goed. Ik ben erg blij met deze zege”, besluit de coach.

Westenholte verging het in dezelfde divisie minder goed. Dash vertrok met een 2-3 zege weer uit Zwolle. “Ik ben teleurgesteld over het begin en eind van de wedstrijd”, stelt Ron Kranenburg. De coach wond zich vooral op over het niet nakomen van afspraken van zijn speelsters in het duel met Dash. “Zij hebben een sterke middenspeelster. Daarom had ik ze de opdracht meegegeven om de ballen wat verdekt te spelen, zodat zij daar moeite mee had. Helaas werd die opdracht in de eerste set en vanaf het einde van de vierde set niet meer nagekomen.” Kranenburg baalde er flink van, want in plaats van een 3-1 zege, stond er nu een 2-3 verlies op het bord.

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag, VC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws