Bewoners Fermate kunnen weer biljarten

| 06-10-2017

De bewoners in woonzorgcentrum Fermate uit Holtenbroek kunnen weer biljarten. Onlangs werd de biljarttafel van het woonzorgcentrum gerenoveerd en donderdag werd het biljart feestelijk geopend. Naast de bewoners van Fermate maakt ook de biljartclub van Scania gebruik van het biljart. “De banden van het biljart, het doek en het houtwerk zijn vervangen en opgeknapt”, vertelt de 81-jarige Gerrit van Born.

© Eva Posthuma

Het biljart werd zo'n tien jaar geleden overgebracht naar het Zwolse woonzorgcentrum. De gulle gever was de personeelsvereniging van het Zwolse bedrijf Scania. “We hadden het biljart in de kantine van Scania staan, maar die werd anders ingericht. Toen zochten we een mooie plek voor de tafel, waar die ook echt gebruikt zou worden. En, niet onbelangrijk, waar de biljartvereniging van Scania ook mocht komen spelen. Dat werd Fermate”, legt Nico Schakelaar (67), destijds verbonden aan de personeelsvereniging van Scania, uit. Fermate werd verantwoordelijk voor het onderhoud en daar moest financiering voor gevonden worden. “Eén van de bewoners, Bertus Smit (79) kwam met het idee om De Gasthuizen te vragen voor financiering. Dat is gelukt”, vertelt Tineke Bos, servicecoördinator bij Fermate.

Schakelaar is blij me de renovatie van het biljart, waarop ook andere biljarters uit de omgeving kunnen spelen. Zij kunnen contact opnemen met de servicecoördinatoren van Fermate (servicecoordinator.fermateno@spmdriezorg.nl). “Geregeld komen bewoners kijken als wij aan het spelen zijn. Het is leuk dat het zo door elkaar loopt en we contact met elkaar hebben”, zegt Schakelaar.

Biljarten


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws