Berkum verliest thuis van Drachtster Boys

| 25-09-2010

De hoofdmacht van VV Berkum is zaterdagmiddag tegen de eerste nederlaag van het seizoen gelopen. De ploeg van trainer Michel van Oostrum verloor op eigen veld met 0-2 van Drachtster Boys. Jacob Bras zorgde vlak voor rust voor 0-1. En in de slotfase maakte Nico de Jong er namens de Friezen 0-2 van.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Maar gelukkig voor Berkum werd de bal op de lat gekopt. In de 22ste minuut gingen Chris van de Meulen en Roy Supèr samen op het doel van Drachtster Boys af, maar Supèr werd onderuit gehaald en volgens scheidsrechter Aalders gebeurde dat nét buiten het strafschopgebied. Enkele minuten later juichte het thuispubliek toen een voorzet van Georgie Huisman prachtig werd ingeschoten door Marc van der Meulen, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd en dus werd de goal afgekeurd. Vlak daarna kwam Supèr ongeveer één teenlengte tekort om een prima aanval doeltreffend af te ronden.

De ploeg van trainer Van Oostrum kreeg in het eerste bedrijf weliswaar voldoende kansen, maar de bezoekers namen vlak voor rust de leiding. Nadat de bal slecht werd weggewerkt door de Berkum-verdediging profiteerde Jacob Bras. Met een fraai schot zette hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kwam Drachtster Boys beter en feller uit de startblokken, maar ook de Zwollenaren bleven gevaarlijk. In het laatste kwartier van het duel moest Berkum met tien man verder toen Edmund Mijnheer zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. In de laatste minuut van de officiële tijd kreeg invaller Nico de Jong van Drachtster Boys de bal goed aangespeeld en met een bekeken lob bepaalde hij de eindstand op 0-2.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws