Berkum verliest afgetekend van Staphorst

| 30-10-2010

VV Berkum heeft zaterdag op eigen veld een zeer teleurstellende nederlaag geleden tegen VV Staphorst. De bezoekers waren een stuk efficiënter dan de ploeg van Michel van Oostrum en zegevierden met 0-3. In een gelijk opgaand duel was Staphorst toch net iets beter en dat betaalde zich uit in de score. Frank Kuurman bracht de gasten na ruim een half uur spelen op voorsprong. In de tweede helft zorgden Bennie Veldhoen en Leon Klosse voor de 0-2 en 0-3.

“We hadden vandaag nergens recht op. We maakten zelfs geen aanspraak op een punt”, was de sombere maar realistische conclusie van Berkum-coach Michel van Oostrum. Hij wilde na afloop het grote aantal blessures aan Zwolse zijde niet als excuus aanvoeren, maar moest daardoor wel veel dingen veranderen. “We hebben - tegen mijn natuur in - gekozen voor een wat behoudender tactiek dan normaal, maar dat hielp duidelijk ook niet.” De oefenmeester haalde het einde van het duel zelf overigens niet, want zo’n tien minuten voor het einde werd hij met een rode kaart van het veld gestuurd. “Ik heb niets miszegd, maar volgens de grensrechter ben ik één keer te vaak buiten mijn gebied aan de zijlijn gekomen”, aldus de Berkum-coach.

Staphorst liet zaterdag na vijf verliespartijen op rij zien dat het orde op zaken wilde stellen en ging zodoende fel van start. Toen de doorgebroken Chris van der Meulen in het begin van het duel omlaag leek te worden getrokken dachten veel thuissupporters aan een rode kaart voor Staphorst, maar de scheidsrechter liet doorspelen. De bezoekers kregen echter wel een tegenslag te incasseren toen spits Paul Smid ongelukkig botste met keeper Mathijs Bouwhuis en ernstig geblesseerd raakte. Met een brancard moest hij van het veld om vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis te worden gebracht. Daar werden foto’s van heup en rug gemaakt, maar na de wedstrijd was nog onduidelijk wat de aanvaller mankeerde.

Smid werd vervangen door Frank Kuurman en die deed dat op een voor Berkum onaangenaam goede manier. Na een half uur had hij al een goede kans uit een goede voorzet van Bennie Veldhoen, maar dat kon toen nog onschadelijk worden gemaakt. Enkele minuten later echter greep de Berkum-defensie niet in en toen rondde invaller Kuurman wel af: 0-1. De tweede helft was nog geen minuut oud toen Veldhoen met een zondagsschot voor de 0-2 zorgde. Berkum bleef het proberen, maar bracht keeper Stefan Freriks nimmer in de problemen. In de slotfase schudde Leon Kosse nog behendig de Berkum-defensie van zich af, waarna hij voor de 0-3 eindstand zorgde.

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws